Vineri, 21 Octombrie 2011 - 05:59 AM Aleg.RO: UDMR propune majorarea salariilor functionarilor care cunosc limbile minoritatilor

Publicat de: ---

Puterea

 

 

Deputatii UDMR Mate Andras si Marton Arpad propun, intr-o initiativa legislativa publicata marti pe site-ul Camerei Deputatilor, ca functionarilor publici care lucreaza in relatiile cu publicul in zonele unde minoritatile nationale au o pondere de peste 20% si care cunosc limba materna a minoritatilor respective sa li se mareasca salariile cu 10% .

 

?In posturile care au atributii privind relatiile cu publicul vor fi incadrate si persoane care cunosc limba materna a cetatenilor apartinand minoritatii respective. In vederea stimularii angajatilor pentru conformarea lor cu prevederile prezentului alineat acestora li se va aplica o majorare salariala de 10% pentru cunoasterea fiecarei limbi care se incadreaza in prezentul alineat?, se arata in initiativa legislativa, din care citeaza Agerpres.

 

Initiatorii sustin ca functionarii incadrati in anumite posturi in care este necesara cunoasterea unei limbi a persoanelor apartinand minoritatilor nationale considera acest lucru o povara decat o prevedere discriminatorie.
 

?In mod evident daca conformarea la aceasta cerinta legala ar aduce si beneficii salariale, atunci functionarii ar avea o alta viziune asupra acestei obligatii?, se mai arata in expunerea de motive.


(406 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

UDMR propune majorarea salariilor functionarilor care cunosc limbile minoritatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62427496910095 seconds.