Luni, 03 Octombrie 2011 - 05:51 AM Aleg.RO: Un liberal propune demisia colectiva a Opozitiei

Publicat de: ---

Puterea

 

Liberalii dezbat zilele acestea ideea unei greve in Parlament, urmata de o demisie in bloc a senatorilor si deputatilor din cadrul Opozitiei . Propunerea facuta de senatorul PNL Cornel Popa a starnit controverse in randul USL.  Popa acuza ca majoritatea parlamentara nu mai pastreaza nici macar aparentele democratiei.  Parlamentarii PSD nu sunt de acord cu o astfel de masura. In opinia lor, locul parlamentarilor este in bancile Senatului si ale Camerei Deputatilor.

 

Cornel Popa (PNL) ar vrea o demisie colectiva a Opozitiei din Parlament. El spune ca gestul ar fi justificat de faptul ca actuala Putere incalca toate regulile, cutumele si regulamentele Senatului si Camerei Deputatilor. Ideea unei demisii in grup are ecouri diferite printre deputatii si senatorii din grupurile parlamentare ale PNL, PSD si PC - partide care formeaza acum USL. Spre exemplu, nu toti membrii PNL considera ca solutia lui  Popa ar fi cea mai potrivita in momentul de fata. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, spune raspicat ca o astfel de masura nu este ?fezabila?. ?Exista o majoritate care face deja nereguli, ce s-ar intampla daca nu ne-am prezenta deloc?? Raspunsul la intrebarea lui Hasotti este dat de vicele PNL, Victor Dobre, care spune ca oamenii vor crede ca Opozitia ?da bir cu fugiti?.

 

Cine este pentru

 

De partea ideii de demisie colectiva este liberalul Relu Fenechiu. El sustine demersul lui Popa si este de parere ca, in prezent, Opozitia mimeaza o democratie, iar banii sunt cheltuiti degeaba. ?Nu vad rostul nostru in Parlament. Ceea ce se intampla acum este exact ca inainte de ?89?, a declarat Fenechiu pentru ?Puterea?. Deputatul Horea Uioreanu si senatorul Marius Nicoara merg si ei pe mana lui Popa. Uioreanu crede ca acest demers ar putea genera alegeri anticipate. Deputatul Alina Gorghiu sustine ca ar demisiona din Parlament daca ar exista o decizie luata in acest sens de conducerea USL. Ea crede insa ca ?senatorii si deputatii sunt mai utili in Parlament?. Senatorul PNL Mircea Diaconu recunoaste ca aceasta idee i-a trecut de multe ori prin cap, dar - spune el - ?cred ca nici iesind, nici stand nu rezolvam ceva?.

 

Cine este contra

 

Demisia parlamentarilor ar fi o ?actiune dura care ar face fericita Puterea si le-ar lasa loc liber sa actioneze dupa cum vor?, sustine deputatul PNL Eugen Nicolaescu. La randul sau, Varujan Vosganian e impotriva ideii de demisie in bloc a parlamentarilor, dar admite ca o greva a acestora ar putea fi un raspuns din partea Opozitiei la problemele din Parlament, chiar daca reprezinta ?un gest dramatic?.

Senatorului PSD Lia Vasilescu i se pare ca propunerea lui Popa este ?o prostie?. ?Noi la Senat avem un singur vot care ne diferentiaza de Putere. Nici o lege organica nu a mai trecut?, spune Vasilescu, care ne reaminteste ca, la Senat, Puterea este cea care paraseste de cele mai multe ori sala de sedinte. Din perspectiva lui Titus Corlatean (senator PSD), o demisie in grup ar putea avea ecou doar pe plan international si nicidecum pe plan intern. Ba mai mult - crede el - Basescu, Boc si restul pedelistilor s-ar bucura de o astfel de miscare. Si liderul conservatorilor, Daniel Constantin, devine sceptic la auzul unei astfel de propuneri. El este de acord ca masurile abuzive din Parlament au ajuns prea departe, dar crede ca exista alte cai prin care Opozitia se poate impune. Titus Corlatean spune ca astfel de gesturi nu au fost ?evocate doar de senatorul Popa, ci si de alti membri?.


(278 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Un liberal propune demisia colectiva a Opozitiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71888208389282 seconds.