Luni, 22 August 2011 - 05:29 AM Aleg.RO: USL si PDL, razboi pentru doua locuri in Parlament

Publicat de: ---

adevarul Democrat-liberalii sunt acuzati de Opozitie ca au mituit alegatorii si ca au folosit turismul electoral pentru a castiga alegerile din Neamt . Ieri au avut loc alegeri partiale pentru Camera Deputatilor in doua colegii din Maramures si Neamt. In cel de-al doilea colegiu, prezenta a fost de trei ori mai mare.  Miza alegerilor de ieri a depasit obtinerea a doua locuri de deputati pentru un an pana la alegerile generale. Liderii USL si-au propus sa obtina doua victorii prin care sa probeze ca sunt capabili sa invinga PDL, confirmand in acest fel rezultatele bune din sondajele de opinie. De cealalta parte a baricadei, PDL a folosit din plin avantajele pe care le are un partid aflat la putere.

?Pinalti" a triplat numarul de alegatori

Forta organizatorica a Puterii  s-a simtit cel mai bine in judetul Neamt, controlat de baronul PDL Gheorghe Stefan, supranumit "Pinalti". Potrivit imaginilor difuzate de Realitatea TV, alegatorii din colegiul pus la bataie ar fi primit, cu cateva zile inainte de alegeri, sacose verzi (noua culoare a PDL) cu ulei, zahar sau orez, insotite de poza si insemnul electoral al candidatului PDL Adrian Radulescu. Democrat-liberalii au replicat ca totul ar fi o inscenare a contracandidatului din partea USL, Liviu Harbuz (PSD). Social-democratii si liberalii au acuzat PDL ca vrea sa fraudeze alegerile folosind turismul electoral. "Prezenta la vot in colegiul 6 din Neamt este crescuta prin intermediul alegatorilor carati cu autobuzele la sectiile de votare, de catre organizatia PDL, condusa de Gheorghe Stefan, cu aportul direct al deputatului Culita Tarata", se afirma intr-un comunicat al PSD. Liberalii au prezentat presei  si numerele de inmatriculare ale celor opt autocare. In acest fel, s-ar explica, potrivit Opozitiei, diferenta serioasa dintre prezenta la urne in colegiul din Neamt, 32, 11% la ora 14.00, si cea din Maramures, 12, 17% la aceeasi ora.

Dispute in USL Maramures

Nici alegerile din Maramures nu au fost lipsite de incidente. Loctiitorul presedintelui unei sectii de vot din municipiul Baia Mare a votat fara a avea domiciliul in circumscriptia electorala in care au avut loc alegerile.  In Maramures, batalia se da intre Florin Tataru (USL) si Mariana Pop (PDL). Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a anuntat ca nu il sustine pe Florin Tataru, desemnat de PSD din partea USL. 


(746 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

USL si PDL, razboi pentru doua locuri in Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70667600631714 seconds.