Marți, 02 August 2011 - 06:25 AM Aleg.RO: Ion Iliescu: Basescu are o mentalitate de tip Ceausescu. Ar merita suspendat inca o data

Publicat de: ---

Realitatea TV

Fostul presedinte l-a atacat pe seful statului pentru o serie de declaratii facute de acesta pe tema problemelor din justitie . Iliescu nu crede in posibilitatea de organizare a alegerilor anticipatelor.

Ion Iliescu: Basescu are o mentalitate de tip Ceausescu. Ar merita suspendat inca o data / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

?Traian Basescu se vede deasupra celor trei puteri ale statului, el peste toti, el dand indicatii peste tot, este o mentalitate a la Ceausescu. E o mentalitate ce se vede reflectata in tot ceea ce face. Nu este Antonescu. Nu suntem in perioada Ceausescu, nu aflam intr-un stat de drept, intr-o democratie. Rolul sefului statului este bine definit de Constitutie. Toate aceste deraieri pe care le constatam cu surprindere... Sunt naravuri democratice care sunt incurajate de la cel mai inalt nivel, inclusiv cum se pregatesc fata de alegeri si cum sa-si asigure prezenta in fruntea treburilor tarii. Inclusiv acest vot prin corespondenta, prin care sa fie un cadru pentru o frauda majora. Problema sistemului de vot e o problema care revine Parlamentului. Guvernul poate sa aiba initiativa legislativa. De unde pana unde, ministrul de Externe? Nu stiu daca au sentimentul Puterii sau teama de a pierde puterea pe care o au si atunci se pregatesc pe toate planurile pentru a ramane la putere?, a declarat Ion Iliescu, la Antena 3. ?Bineinteles (ca presedintele Basescu sa fie suspendat inca o data). Ar merita. Mai putem suporta asa ceva, aceasta degradare a vietii noastre. La asa ceva trebuie sa punem capat. Cum sa scapam de asemenea tare, de mentalitati de care trebuia sa scapam. Alegeri anticipate nu pot fi provocate, data fiind componenta actuala a Parlamentului. Avem un an si ceva in fata si e datoria partidelor pentru a se pregati sa puna capat acestor stari din societatea romaneasca, sa revin la normalitate?, a adaugat acesta.

Iliescu a taxat si declaratiile acide ale lui Basescu la adresa Regelui Mihai: ?Aceasta rabufnire a unui om incult care nu cunoaste istoria tarii. Regele Mihai a fost fortat sa abdice, sa faci asemenea aprecieri la adresa regelui, nu inteleg de unde asemenea rabufniri la adresa regelui care implineste 90 de ani. E ceva de natura personala, nu cunosc detaliile, dar cred ca este o rabufnire de ordin personal impotriva regelui care poate nu l-a tratat cu consideratia pe care credea ca o merita. Dansul din cauze personale, din ranchiune personale, e un tip razbunator, care nu suporta umiliri.?


(312 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Ion Iliescu: Basescu are o mentalitate de tip Ceausescu. Ar merita suspendat inca o data | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66157197952271 seconds.