Marți, 26 Aprilie 2011 - 05:31 AM Aleg.RO: PDL vrea in actionariatul cluburilor sportive

Publicat de: ---

7plus

Deputatul Petru Calian a depus doua initiative legislative prin care solicita modificarea Legii Sportului, dar si a Legii administratiei publice locale .

Scopul demersului facut de Calian este acela de a obtine finantare din banii publici pentru sportul romanesc. In momentul de fata, legea interzice autoritatilor publice sa investeasca in societati private sportive. Petru Calian incearca modificarea legilor 69/2000 si 215/2001, dupa cum singur declara: ?Legislatia actuala are nevoie de o clarificare in ceea ce priveste actionariatul, astfel incat sa poata fi actionari ai societ?tilor comerciale sportive pe actiuni nu doar persoanele fizice si juridice, ci si autoritatile publice. Necesitatea introducerii acestor prevederi rezulta din faptul ca exista cazuri in care autoritatile publice investesc in cluburile sportive, dar nu au dreptul de a face parte din structura de actionariat?. Pentru a fi sigur ca demersul sau este luat in serios, Petru Calian a cerut procedura de urgenta pentru adoptarea acestor initiative legislative.

Consiliul Local Cluj nu mai da bani

Solicitarea edilului Sorin Apostu de a sponsoriza cluburile CFR si Universitatea cu cate un milion de lei a fost respinsa saptamana trecuta de Consiliul Local Cluj. Argumentul a fost tocmai cel legat de legea care interzice acest lucru. Si totusi, in Liga 1 exista grupari care beneficiaza de sponsorizari din partea unor institutii ale statului, printre acestea regasindu-se Pandurii, FCM Tg.Mures Gaz Metan si Poli Timisoara.

Laurentiu Teodorescu


(718 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

PDL vrea in actionariatul cluburilor sportive | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.5815598964691 seconds.