Miercuri, 20 Aprilie 2011 - 05:27 AM Aleg.RO: Legea uceniciei la locul de munca, motiv de scandal intre deputati

Publicat de: ---

cronicaromana Camera Deputatilor a dezbatut, ieri, un proiect de lege de modificare si completare a Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, dar proiectul nu a intrat in sedinta de vot final .
Reprezentantii opozitiei sustin ca majoritatea nu a supus proiectul de lege la vot final deoarece si-a dat seama ca va pica, dat fiind ca in sala nu erau suficienti deputati pentru a intruni numarul necesar de voturi. Intrebat de ziaristi de ce legea nu a intrat la vot final, desi a fost dezbatuta, presedintele de sedinta, deputatul PDL Ioan Oltean, a raspuns ca nu stie. Inca din cadrul dezbaterilor generale, deputatii opozitiei au anuntat ca nu vor vota proiectul de lege, argumentand ca acesta ii taie ucenicului toate drepturile pe care le avea in raport cu patronul.
“Proiectul acesta de lege care modifica legea din 2005 nu face decat sa scoata toate drepturile ucenicilor in conditiile in care patronul primeste bani de la buget pentru a putea sa-l scolarizeze. Ce da in schimb? Robie! Nici macar un echipament de munca sa nu dai acestor ucenici? Sa nu-i dai un sapun sa se spele pe maini la sfarsitul zilei de munca? (...) Acest Guvern nu mai stie de unde sa taie”, a declarat Aura Vasile, vicelider al deputatilor PSD. Impotriva acestei legi s-a pronuntat si viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu. De cealalta parte, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, i-a raspuns Aurei Vasile, afirmand ca includerea in lege a obligatiei ca patronul sa ofere sapun si costum de protectie ucenicului reprezinta “o aberatie”.
Pentru adoptarea legii s-a pronuntat si deputatul Ovidiu Gant, din partea grupului minoritatilor natio­nale. Acesta a apreciat legea ca fiind “utila si necesara” in conditiile in care sistemul de invatamant nu se coreleaza la cerintele pietei muncii.


(846 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Legea uceniciei la locul de munca, motiv de scandal intre deputati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8375551700592 seconds.