Miercuri, 06 Aprilie 2011 - 06:20 AM Aleg.RO: Alegeri in pasi de melc. Senatorii au validat cinci din sase membri din partea societatii civile in CSM

Publicat de: ---

Puterea

Senatorii juristi au audiat, ieri, cinci membri din partea societatii civile propusi pe locul lui Victor Alistar in CSM, valindadu-le candidatura, insa respingand-o pe a sasea, a lui Ioan Duscan, care nici nu a participat la sedinta, deoarece nu indeplinea conditiile legale .

Candidatii audiati au fost Virgil Melnic, din partea Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, Georgiana Iorgulescu, din partea Asociatiei Magistratilor din Romania, Centrului de resurse juridice si Asociatiei ProDemocratia, Doinel Dinuica, propus de Universitatea ?Spiru Haret?, Radu Cornel Andreica, din partea Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie, Ovidiu Horia Maican, propus de Fundatia Freedom House, si Ioan Duscan.

Toti candidatii, cu exceptia lui Duscan, au primit un raport favorabil din partea Comisiei juridice, pentru indeplinirea conditiilor de candidatura, urmand ca membrul din partea societatii civile sa fie ales de plenul Senatului din cele cinci candidaturi.

Duscan nu a depus la Senat CV-ul, cazierul judiciar si nici cel fiscal, nefiind mentionata nici asociatia sau fundatia care il propune in aceasta functie. Potrivit presedintelui Comisiei juridice, Toni Grebla (PSD), Duscan a fost respins deoarece nu indeplinea conditiile legale si nu avea studii superioare.

Senatorul PDL Iulian Urban a dorit sa afle de la Georgiana Iorgulescu, care s-a implicat activ in campania "Opriti Codurile", daca inca mai considera ca cele doua Coduri, de procedura civila si cel de procedura penala, nu ar trebui puse in aplicare, aceasta raspunzand ca aceasta campanie a fost demarata pornind de la faptul ca nu sunt finalizate inca studiile de impact asupra Codurilor. "S-ar putea sa descoperim ca nu avem suficienti magistrati pentru a le pune in practica", a spus aceasta.

Au trecut aproape trei luni de la decizia Curtii Constitutionale care a acceptat cele doua sesizari ale PDL pe subiectul validarii de catre Senat a listei magistratilor care au fost alesi pentru CSM, confirmand astfel ?sugestia? facuta de presedintele Basescu in 5 ianuarie la sedinta Consiliului, cand cerea ca alegerile pentru presedinte sa nu aiba loc pana cand CCR nu da o decizie. Sesizarile depuse de PDL si acceptate de CCR contestau in primul rand alegerea a trei magistrati care mai avusesera un mandat in Consiliu (Lidia Barbulescu, Dan Lupascu, Dan Chiujdea) si apoi alegerea lui.(303 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Alegeri in pasi de melc. Senatorii au validat cinci din sase membri din partea societatii civile in CSM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 5.0879499912262 seconds.