Vineri, 29 Aprilie 2005 - 08:09 AM Aleg.RO: Geoana si Nastase ii fac curte lui Iliescu

Publicat de: Ada Mesesan

Cotidianul Speriati de ipoteza abandonarii PSD de catre Iliescu, Nastase si Geoana au incercat ieri sa-l seduca pe fostul lor sef cu termenul de „Cezar“, respectiv rege. Ion Iliescu nu este inca sigur daca va mai ramine in PSD sau va abandona partidul pentru a construi o alta formatiune politica. Sigur e insa faptul ca miercuri, Iliescu a ramas in cladirea Senatului, desi colegii sai erau reuniti la Palatul Parlamentului in sedinta comuna. Motivul: si-a facut bagajele si a evacuat biroul de lider de grup pe care l-a ocupat timp de peste patru luni. Apropiatilor sai, Iliescu le-a spus ca o decizie sigura privind viitorul sau va fi facuta publica abia pe 13 aprilie, la Consiliul National al PSD, unde va sustine si un discurs dur in care isi va spune parerea necontrafacuta despre colegii sai din actuala conducere a partidului.
Inflatie de laude

„Trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului. Pentru o anumita zona a stingii, rostul lui Iliescu in partid e foarte important. E important sa mentinem legatura cu Iliescu. Votul din Congres nu inseamna ruperea relatiilor cu el“, a apreciat ieri Adrian Nastase, confirmind astfel ipotezele care circula prin PSD privind o posibila plecare a lui Iliescu. Cu doar o saptamina in urma, acelasi Nastase declara ca noul PSD vrea sa orienteze partidul spre un nou electorat alcatuit din „tineri si din mediul civic“, celor nemultumiti de noul curent si fideli stingii clasice, corespunzatoare lui Iliescu, recomandindu-le „sau sa ramina tacuti, sau sa caute o noua repozitionare politica si profesionala“. Respectiv sa plece.

Noul sef al PSD, Mircea Geoana, s-a dovedit si el atit de preocupat de a-l lauda pe Iliescu, incit l-a declarat drept „un excelent aliat al nostru in procesul de modernizare a partidului“. Totusi, cu 9 zile in urma, Iliescu era perceput de colegii sai ca un factor de stopare a modernizarii PSD. „Ne vom intilni cu el. De Sarbatori vom avea ocazia sa mai vorbim. E pacat sa nu stea alaturi de partidul pe care l-a fondat. Vrem sa vedem cum vede si el relatia cu PSD“, a prezentat Geoana agenda de discutii viitoare cu Ion Iliescu.
Baza PSD simpatizeaza cu Iliescu

Parlamentarii fideli lui Ion Iliescu au recunoscut ca acesta face deja proiectii privind un alt partid. „L-am sfatuit sa nu plece. Nu cred ca l-ar urma multi senatori si deputati. Nu aici ar fi insa pierderea partidului. Daca Iliescu pleaca, il vor urma o multime de organizatii teritoriale. E vorba de baza partidului. Atunci am putea asista la destramarea PSD“, a apreciat un senator, vechi colaborator al lui Ion Iliescu.


(1065 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Ada Mesesan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Geoana si Nastase ii fac curte lui Iliescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61155700683594 seconds.