Joi, 28 Aprilie 2005 - 08:29 AM Aleg.RO: Cenzura din TVR si Radio, demascata peste doua saptamini

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Parlamentul a decis ieri sa amine cu doua saptamini termenul pina la care Comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRTV si SRR trebuie sa prezinte raportul in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor. Noul termen este 12 mai a.c., data stabilita initial pentru prezentarea raportului fiind 30 aprilie a.c.
Presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Dragos Seuleanu, a fost audiat marti seara de Comisia parlamentara de ancheta. In cadrul audierilor, Valentin Iliescu (PD), secretarul comisiei, a dezvaluit faptul ca, in noiembrie 2000, Seuleanu s-a implicat direct in instruirea candidatilor PSD aflati pe locuri eligibile pentru parlament. In acea perioada, Dragos Seuleanu era angajat al Radioului public. "Una dintre persoanele care a participat la aceasta intilnire a candidatilor PSD ati fost dumneavoastra, domnule Seuleanu. M-au impresionat calitatile deosebite de care ati dat dovada in modul in care trebuia manipulata o discutie si de a crea diversiuni in batalia cu adversarii politici", l-a acuzat deputatul PD pe presedintele radioului public. Valentin Iliescu l-a intrebat pe seful SRR daca nu cumva postura de consilier pe probleme de campanie electorala al candidatilor PSD era "nepotrivita" pentru statutul de angajat al postului Radio Romania. "Nu a existat nici o incompatibilitate. Am luat parte la training-uri similare si cu oameni de afaceri", a fost replica lui Seuleanu.
0,4% cenzura la Radioul public
Pe de alta parte, presedintele-director general al SRR a sustinut sus si tare ca in institutia sa nu exista cenzura, iar cei care lanseaza acuzatii de acest gen "sint mincinosi". "Activitatea radioului public a fost verificata de Clubul Roman de Presa, iar acesta nu a descoperit abateri de la normele deontologice. Am aratat toata deschiderea cind am solicitat Clubului Roman de Presa sa se pronunte in problemele de cenzura. Ei au gasit 40 de cazuri in doi ani. Noi difuzam zilnic intre 300 si 500 de materiale. Asta inseamna ca rata de eroare este de 0,4%. Asta nu este cenzura. Cenzura inseamna o activitate sistematica", a sustinut Seuleanu.
Intrebat de membrii comisiei cum justifica preponderenta stirilor favorabile PSD si lui Adrian Nastase, seful SRR a incercat sa se apere, sustinind ca, pe vremea cind era la guvernare, acest partid avea o vizibilitate mult mai mare si organiza mai multe actiuni. Seuleanu a negat afirmatiile unor colegi din institutie, care l-au acuzat ca au fost indepartati din diverse functii pe criterii subiective. Este cazul Danei Cotoara, fost realizator in cadrul Camerei Stirilor, care a sustinut ca emisiunea sa "a fost adusa la tacere, iar ea - pensionata ilegal" de catre Seuleanu. "Nu am facut decit sa schimb sistemul de lucru al emisiunii, sistem la care realizatoarea nu s-a putut adapta si, de aceea, s-a pensionat. Decizia de pensionare nu ar fi fost acceptata daca ar fi fost ilegala", s-a aparat seful SRR.


(1152 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Cenzura din TVR si Radio, demascata peste doua saptamini | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.