Joi, 27 Ianuarie 2011 - 06:55 AM Aleg.RO: IPS Calinic: Senatorul Mircea Andrei m-a amenintat sa-i repun in functie varul, altfel sunt probleme

Publicat de: ---

Realitatea TV

Scandal politico-bisericesc si acuzatii grave intre PSD si PDL, dupa retinerea presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu . Fratele presedintelui de consiliu precum si Arhiepiscopul Argesului, IPS Calinic spun ca este vorba despre o razbunare politica. Mai exact, senatorul PDL Mircea Andrei l-ar fi amenintat cu inchisoarea pe Constantin Nicolescu, actual presedinte PSD Arges. Senatorul PDL a respins acuzatiile.

IPS Calinic: Senatorul Mircea Andrei m-a amenintat sa-i repun in functie varul, altfel sunt probleme / FOTO: REALITATEA TV Imaginea 1/1

Scandalul de la Consiliul Judetean Arges, unde procurorii DNA au facut miercuri perchezitii, se complica. IPS Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, a vorbit intr-o conferinta de presa despre controlul procurorilor DNA la Consiliul Judetean si cum a ajuns Arhiepiscopia Argesului si Muscelului sa fie implicata in acest scandal. IPS Calinic a admis ca a existat un schimb de documente intre DNA si Arhiepiscopie.

Imediat dupa ce Nicolescu a fost retinut, fratele presedintelui CJ Arges a facut declaratii dure la adresa senatorului democrat liberal Mircea Andrei. Petre Nicolescu a spus ca retinerea fratelui sau este  "o facatura politica facuta de senatorul Mircea Andrei" si ca acesta ar fi anuntat in presa in urma cu doua saptamani ca-l va aresta dupa 20 ianuarie pe presedintele Consiliului Judetean.

Si in presa au aparut informatii ca intreaga poveste nu ar fi altceva decat un scandal intre PD-L si PSD, in care ar fi implicata si Arhiepiscopia Argesului, careia presedintele Consiliului Judetean care este si presedintele PSD Arges i-ar fi atribuit o sponsorizare de peste 100.000 de lei. Speculatiile au fost intretinute si de o declaratie a arhiepiscopului Calinic. Acesta a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi vorba despre o razbunare a senatorului democrat-liberal Mircea Andrei care era nemultumit ca varul sau preotul Nicolae Branzea a fost indepartat din functia de vicar.

Inalt Prea Sfintitul Calinic a declarat ca senatorul PDL Mircea Andrei, liderul PDL Arges, s-ar putea afla in spatele anchetei DNA la Consiliul Judetean  Arges pentru niste finantari acordate Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului. Arhiepiscopul a spus ca a primit amenintari din partea senatorului PDL Mircea Andrei, dupa ce fostul vicar Nicolae Branzea, varul acestuia, a fost schimbat din functia de sef de catedra de la Facultatea de Teologie a Universitatii Pitesti.

IPS Calinic a spus ca se astepta la aceasta ancheta: ?Nu sunt surprins, totul este posibil in democratie. Povestea este una mai veche si pare ca s-a intensificat de cand i s-a retras binecuvantarea lui Nicolae Branzea care nu mai este sef de catedra la Facultatea de Teologie unde s-au descoperit nereguli in statele de functii. Mai exact e vorba de patru profesori care predau limbajul mimico-gestual fara sa aiba competente?, a spus Calinic. citat de infocurteadearges.ro.

"Mircea Andrei mi-a dat telefon si, nu chiar ca m-a amenintat, dar a spus ca, daca nu il punem pe varul lui inapoi unde a fost, vor fi probleme si ca incepe un razboi. Eu cred ca e mai putin politic, e de orgoliu. Noi am intrebat conducerea partidului si au spus ca niciodata nu au dat vreun ordin, vreo dispozitie sa se procedeze asa ceva", a declarat IPS Calinic.

Arhiepiscopul a mai declarat ca a primit doua adrese de la DNA "in legatura cu sponsorizarile de la Consiliul Judetean pentru canonizarea sfintilor si pentru restaurarea bisericii San Nicoara".

?E vorba de doua adrese care ne-au fost trimise de DNA in legatura cu sponsorizarile de la Consiliul Judetean pentru canonizarea sfintilor si pentru restaurarea bisericii San Nicoara. S-a facut un schimb de documente, a fost o colaborare foarte buna? Cele 500 de milioane pentru San Nicoara au fost platite la SC Paul Construct, firma care se ocupa si avem factura. De asemenea 100 de milioane pentru un seminar international ce a avut loc la Facultatea de Teologie si tiparirea unei carti au fost achitate tipografiei, iar banii pentru canonizare s-au folosit pentru restaurarea unor icoane vechi?, a declarat IPS Calinic, citat de infocurteadearges.ro.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut miercuri seara de politisti. Acesta este acuzat de folosirea unor documente false ori incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunitatii Europene. Procurorii DNA il mai cerceteaza, printre altele, pentru luare de mita in forma continuata si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Procurorii DNA Pitesti au descins, miercuri dimineata, la sediul Consiliului Judetean Arges si au prechezitionat timp de mai multe ore biroul presedintelui Consiliului. Lucratorii anticoruptie au inceput perchezitiile la ora 7.30 , iar la actiune a luat parte avocatul presedintelui CJ. Din informatiile furnizate de avocatul Radu Rotaru, se pare ca perchezitia are legatura cu niste fonduri pe care Consiliul Judetean le-ar fi alocat Episcopiei Argesului si Muscelului pentru a putea fi ridicata la rang de Arhiepiscopie.

"Este vorba de un dosar din anul 2009, din cate cunosc eu. In acest dosar s-au mai ridicat documente si s-au mai dat declaratii. Acum s-a dispus o noua perchezitie. Eu nu gasesc justificare, atata timp cat Consiliul Judetean a raspuns, in sensul ca le-a pus la dispozitie actele solicitate. In acest moment nu cred ca se pot gasi alte documente. Este vorba de alocarea unor fonduri catre Episcopie si nu as putea spune o suma in acest moment", a declarat avocatul presedintelui CJ Arges.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a sugerat intr-o interventie telefonica in emisiunea Ora de Foc la Realitatea TV ca retinerea lui Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges, ar avea legatura cu mitingurile care au avut loc cu o zi in urma la Mioveni unde s-a scandat "Jos Basescu, jos Boc".


(759 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

IPS Calinic: Senatorul Mircea Andrei m-a amenintat sa-i repun in functie varul, altfel sunt probleme | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58338117599487 seconds.