Marți, 25 Ianuarie 2011 - 06:28 AM Aleg.RO: Iliescu: Basescu trebuia sa se astepte la huiduieli, nu e o surpriza

Publicat de: ---

Gândul Iliescu: Basescu trebuia sa se astepte la huiduieli, nu e o surpriza

Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se astepte sa fie primit cu huiduieli la Iasi, în actualul context social si economic si al situatiei legate de recalcularea pensiilor militarilor .

"Era de asteptat asa ceva, iar el trebuia sa fie constient ca va fi primit astfel. Ceea ce este surprizator este ca manifesta în ultimul timp o imprudenta care pe mine ma uimeste, adica îsi asuma întreaga raspundere pentru masurile nepopulare si, implicit, si riscurile care decurg de aici, mai ales ca era si în contextul deciziilor asupra personalului militar. Asadar, nu cred ca e o surpriza cum a fost primit la Iasi si el trebuia sa se astepte la asa ceva", a declarat fostul presedinte.

Iliescu a evitat sa comenteze manifestarea huiduielilor si pe timpul imnului national si a ceremonialului specific Zilei Unirii Principatelor, mentionand ca nu a urmarit activitatile de la Iasi.

Presedintele Traian Basescu a participat, luni dimineata, la manifestarile organizate la Iasi de Ziua Unirii Principatelor, el fiind huiduit puternic si fluierat de multime înca de cand si-a facut aparitia în Piata Unirii, atat în momentul în care i-a fost prezentat onorul si a fost intonat imnul de stat, cat si pe parcursul discursului pe care l-a tinut în fata celor peste o mie de persoane.

De asemenea, unii dintre participanti au strigat "Hotii". Majoritatea protestatarilor faceau parte dintr-un grup de aproximativ o suta de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Basescu Dezbinare", "Vanzatori de tara".

In toata perioada în care s-a aflat în Piata Unirii, seful statului a fost înconjurat permanent de numerosi ofiteri SPP.

Presedintele Traian Basescu nu a mai participat la manifestatii publice de peste cinci luni.

Ultima data el a luat parte la manifestarile ocazionate de Ziua Marinei la Constanta, în 15 august 2010, cand a fost fluierat si huiduit în momentul în care a mers la tribuna pentru a-si sustine discursul.

El a absentat si de la ceremoniile organizate de Ziua Nationala, cand a mers la Summitul OSCE din Kazahstan.

De asemenea, seful statului a preferat ca, de Revelion, sa trimita un mesaj scris, în 31 decembrie. (Mediafax)

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


(632 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Iliescu: Basescu trebuia sa se astepte la huiduieli, nu e o surpriza | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70310187339783 seconds.