Joi, 28 Aprilie 2005 - 08:10 AM Aleg.RO: O tona de benzina pentru Vacaroiu

Publicat de: Narcisa Petre

real_romaneasca Calitatea activitatii senatoriale pare a fi influentata de facilitatile de deplasare ale parlamentarilor. Aceasta concluzie se desprinde analizand ponderea preocuparilor senatorilor in domeniul innoirii parcului auto si a obtinerii de privilegii in utilizarea autoturismelor alocate acestei Camere.
Biroul Permanent al Senatului a primit ieri o solicitare prin care se propune stabilirea cotei de benzina pentru autoturismele care ii deservesc pe presedintii de comisii permanente la 500 de litri pe luna, suficient pentru a parcurge 5.000 de km la un consum mediu de 10 litri la suta de kilometri.
Prin aceasta solicitare, se modifica o hotarare mai veche a Biroului Permanent al Senatului, din martie 2005, prin care cota de carburanti era stabilita la 350 de litri pe luna.
Acelasi document adoptat in martie 2005 prevedea si ca membrii Biroului Permanent, liderii si viceliderii de grupuri parlamentare sa poata face deplasari atat in Bucuresti, cat si in afara Capitalei, in cadrul cotei lunare alocate, inclusiv in zilele nelu-cratoare, "din dispozitia celor pe care ii deservesc".
In Biroul Permanent de ieri s-a decis ca, in afara categoriilor mentionate deja, de deplasari in afara Bucurestiului, chiar si in zile nelucratoare, sa beneficieze si presedintii comisiilor permanente. In plus, se pastreaza in continuare cota alocata presedintelui Senatului, de o tona de combustibil lunar pentru autoturismul alocat. Marirea cotei de benzina si a facilitatilor de deplasare va conduce la o crestere a cheltuielilor bugetare cu aproximativ doua miliarde de lei. Suma va fi suportata din fondurile existente in bugetul Senatului pe 2005.

Majoritatea senatorilor prefera marci straine

Senatorii si-au exprimat optiunile in ceea ce priveste marca noilor masini ce vor fi achizitionate pentru innoirea parcului auto al Parlamentului. Majoritatea senatorilor PSD si PNL-PD au ales marca Daewoo Cielo. Aceasta optiune este sustinuta si de intregul grup senatorial PPRM. La randul lor, umanistii nu si-au exprimat nici o preferinta, lasand decizia la latitudinea conducerii Senatului.
Printre cei care prefera Cielo se numara Sorin Oprescu, Mircea Geoana (PSD), Kovacs Eckstein Peter (UDMR), iar printre senatorii care vor Logan se afla Ion Iliescu, Corina Cretu, Antonie Iorgovan - PSD.


(1234 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Narcisa Petre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

O tona de benzina pentru Vacaroiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.