Joi, 23 Decembrie 2010 - 06:19 AM Aleg.RO: Basescu: Declaratiille precum cea a lui Corlatean, iresponsabile si contrare interesului national

Publicat de: ---

Realitatea TV

Autoritatile contrazic acuzatiile senatorului PSD Titus Corlatean, care spune ca statul roman a cerut spaga companiei franceze ce ar fi trebuit sa construiasca tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov . Reprezentantii consortiului VINCI-AKTOR spun ca Romania nu a cerut vreun ban ilegal. Intr-un comunicat la presedintiei se arata ca declaratiile senatorului PSD sunt ,,neargumentate, iresponsabile si contrare interesului national".

Basescu: Declaratia lui Corlatean este neargumentata, iresponsabila si contrara interesului national / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a adresat partidelor si formatiunilor politice parlamentare "un apel public la responsabilitate, avand in vedere ca o serie de declaratii facute de reprezentanti ai acestora ingreuneaza suplimentar actiunea diplomatica derulata de institutiile statului roman in sprijinul aderarii la spatiul Schengen in martie 2011", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

"Desigur ca, in democratie, responsabilitatea politica se imparte diferit intre putere si opozitie. Cu toate acestea insa, aderarea la spatiul Schengen este un obiectiv national, iar obligatia la responsabilitate este a tuturor puterilor statului, a tuturor institutiilor si a tuturor formatiunilor politice, fie ca se afla la putere sau in opozitie", mai scrie in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a atras atentia ca actiuni desfasurate in Parlamentul Romaniei sau declaratii, precum cea a presedintelui Comisiei pentru politica externa din Senatul Romaniei, sunt folosite in argumentatia pentru amanarea momentului aderarii Romaniei la spatiul Schengen. In comunicat, declaratiile senatorului PSD, Titus Colatean sunt clasificate drept  "neargumentate, iresponsabile si contrare interesului national".

Senatorul PSD Titus Corlatean a declarat, in exclusivitate la Realitatea TV,  ca aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata de catre Franta pentru ca Guvernul a cerut spaga "la nivel african", adica foarte mare, pentru segmentul de autostrada Comarnic-Brasov de la compania franceza Vinci.

Reprezentantii companiei Vinci - Aktor spun ca de fapt contractul a fost reziliat pentru ca, oficial, consortiul nu a reusit sa obtina finantare din partea bancilor pentru demararea constructiilor.


(747 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Basescu: Declaratiille precum cea a lui Corlatean, iresponsabile si contrare interesului national | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52385687828064 seconds.