Miercuri, 22 Decembrie 2010 - 06:06 AM Aleg.RO: Ponta: Nu PSD nu a votat CSM, ci PDL, pentru ca lista nu îi convenea lui Basescu

Publicat de: ---

Gândul Ponta: Nu PSD nu a votat CSM, ci PDL, pentru ca lista nu îi convenea lui Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca PSD este de acord cu validarea membrilor CSM, sustinand ca validarea nu a fost facuta de Senat din cauza PDL .

Ponta a confirmat faptul ca PSD a primit o scrisoare din partea presedintelui Traian Basescu, care cerea opozitiei luarea în calcul a validarii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii în aceasta sesiune parlamentara.

"Noi am vrut sa votam membrii CSM, PDL s-a opus, asa ca Traian Basescu trebuia sa trimita scrisoarea la PDL, nu la noi", a declarat Ponta.

El i-a acuzat pe democrati ca s-au opus, la ultima sedinta a plenului Senatului, validarii listei membrilor CSM.

"Pana acum Traian Basescu si PDL s-au opus votarii CSM. Pentru ca printre noii mebri ai CSM erau judecatori si procurori care se opun lui Basescu, PDL a primit ordin sa nu voteze lista. In CSM trebuie sa fie membrii alesi de procurori si de judecatori, nu trebuie sa fie membrii pe care si-i doreste Basescu. Pentru ca printre cei alesi de judecatori si procurori sunt si membri care s-au opus politicilor lui Basescu, acesta nu îi vrea acolo, iar PDL s-a opus votului", a mai afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, o scrisoare partidelor reprezentate în Senat si presedintelui acestei Camere, Mircea Geoana, prin care solicita luarea unei decizii, în cursul acestei sesiuni parlamentare, în ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reusit, miercuri, sa îi valideze pe cei unsprezece judecatori alesi sa faca parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce dezbaterile în contradictoriu daca acestia sa fie votati in corpore sau fiecare în parte s-au prelungit peste programul de lucru.

Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


(761 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ponta: Nu PSD nu a votat CSM, ci PDL, pentru ca lista nu îi convenea lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71933698654175 seconds.