Vineri, 26 Noiembrie 2010 - 06:00 AM Aleg.RO: Boc: Ordonanta 50 va fi aprobata rapid de Parlament

Publicat de: ---

WallStreet Ordonanta privind creditele de consum va fi aprobata de Parlament cat mai rapid, in termenele procedurale stabilite, Guvernul neavand mijloace legislative de interventie, a declarat premierul Emil Boc, scrie<a href="http://www .mediafax.ro/"> Mediafax.

Intrebat daca este ingrijorat de modul in care decurg dezbaterile in Parlament in ceea ce priveste aceasta ordonanta, seful Guvernului a afirmat ca este convins ca actul normativ va fi aprobat rapid de catre Legislativ.

"Guvernul nu poate face treaba Parlamentului., Guvernul a facut ceea ce trebuie si a trimis ordonanta de urgenta la Parlament. Sunt convins ca Parlamentul o va aproba in termenele procedurale stabilite astfel incat sa fie aprobata cat mai repede cu putinta. Guvernul, din acest punct de vedere, nu are mijloacele legislative de interventie", a spus Boc.

Ordonanta de Urgenta 50/2010 privind creditele de consum se afla in dezbatere la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, dupa ce a fost aprobata in Senat fara nicio modificare.

Dezbaterile din Comisia de buget, finante si banci a Camerei Deputatilor privind amendamentele depuse la ordonanta au fost intrerupte  din lipsa de cvorum, iar deputatii vor relua discutiile cel mai devreme martea viitoare.

Deputatul PSD Viorel Stefan, presedintele Comisiei de buget, finante si banci a Camerei Deputatilor, a declarat ca nu poate spune cand va fi votata legea de aprobare a OUG 50 in Camera Deputatilor, intrucat pe masura ce deputatii intra in analiza reglementarii constata "cat de multe scapari" are textul initial.

Totodata, el a spus ca nicio conditionalitate nu poate sa forteze Parlamentul sa voteze intr-un anume ritm sau de o anumita maniera si, daca FMI a impus drept conditionalitate pentru primirea urmatoarei transe modificarea OUG 50, atunci Guvernul poate realiza acest lucru printr-o noua ordonanta de urgenta.

Modificarea OUG 50 privind creditele populatiei astfel incat sa asigure transparenta dar si stabilitate financiara este una dintre cele cinci preconditii pentru eliberarea urmatoarei transe de la FMI, iar in anexa scrisorii suplimentare se precizeaza ca prevederile actului normativ nu vor fi aplicate contractelor in derulare.

 


(649 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Boc: Ordonanta 50 va fi aprobata rapid de Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70750188827515 seconds.