Luni, 22 Noiembrie 2010 - 06:22 AM Aleg.RO: Lazaroiu, despre replicile Basescu-Sarkozy: Anumite imagini ne pot insela foarte tare

Publicat de: ---

Realitatea TV

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a explicat, duminica, la Realitatea TV, ca anul viitor vor avea loc alegeri interne in unele tari, astfel ca liderii politici ai statelor respective incearca sa atraga capital electoral de pe urma Romaniei, generandu-se astfel probleme cu aderarea la Schengen . Cat priveste schimbul de replici de vineri dintre Basescu si Sarkozy, Lazaroiu a sustinut ca imaginile pot induce in eroare.

Lazaroiu: Eu zic sa nu citim doar dintr-o gestica a unui personaj Imaginea 1/1

"Lucrurile sunt mai simple decat pare la prima vedere. Ce se intampla cu atitudinea Frantei? Presedintele Sarkozy are alegeri foarte curand, e intr-o scadere de popularitate, de aici a aparut chestiunea cu romii. Probabil noi avem un pic ghinion ca la anul, cand ar trebui sa se discute despre intrarea noastra in Schengen, in anumite tari sunt alegeri. Cand sunt alegeri acolo, toata lumea incearca sa capitalizeze pentru ca exista o ingrijorare a cetatenilor din tarile vest-europene legate de romi, de migrantii care vin din Romania si atunci, cei care sunt la putere, incearca sa capitalizeze pe aceste probleme. Si atunci intervine, pe langa componenta tehnica, care tine de securizarea frontierelor, unde noi ne-am atins obiectivele, intervine si o componenta politica pe care le vedem in atitudinea Frantei, a Olandei. Depinde de noi cat de convigatori suntem", a spus Lazaroiu, informeaza NewsIn. Cat priveste schimbul de replici de vineri dintre Traian Basescu si Nicolas Sarkozy, Lazaroiu a sustinut ca imaginile pot induce in eroare. "Anumite imagini ne pot insela foarte tare. Eu zic sa nu citim doar dintr-o gestica a unui personaj", spune Lazaroiu.Dupa fotografia de grup de sambata a liderilor prezenti la Summitul NATO de la Lisabona, camerele de luat vederi au surprins o discutie care nu pare sa fi fost dintre cele mai cordiale intre presedintele Traian Basescu si omologul sau de la Paris, Nicolas Sarkozy.Din imagini pare sa se vada cum Sarkozy, cu o mana rece, ii refuza presedintelui Basescu ocazia de a purta o conversatie. Vizibil iritat, Basescu se indreapta catre premierul italian Silvio Berlusconi, care tocmai se intretinea cu omologul sau ungar, Viktor Orban.Berlusconi, mult mai cordial decat Sarkozy, nu numai ca-i strange mana calduros, insa duce degetul la tampla ca si cum ar spune "Lasa-l in pace, e nebun". Nu se stie daca subiectul conversatiei dintre Basescu si Berlusconi era chiar presedintele Nicolas Sarkozy.

"Presedintele Traian Basescu este un om de inalta tinuta pe care il apreciez foarte mult si am vorbit cu el ieri (vineri, n.r.) de vreo 15 ori." Aceasta a fost explicatia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, intrebat la Summitul NATO de la Lisabona, de corespondentul Realitatea TV, de ce nu a vrut sa vorbeasca cu Traian Basescu.


(304 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Lazaroiu, despre replicile Basescu-Sarkozy: Anumite imagini ne pot insela foarte tare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57540988922119 seconds.