Luni, 15 Noiembrie 2010 - 05:55 AM Aleg.RO: Presedintele Basescu le explica tuturor ce si cum trebuie sa faca. TATUCUL

Publicat de: ---

Puterea

In sase ani de cand e presedinte, Basescu a luat la rost activitatile mai tuturor categoriilor profesionale . A invatat dascalii cum sa predea, medicii cum sa puna diagnostice, procurorii cand sa puna solutii sau arheologii cum sa sape. La toate acestea se adauga deciziile pe care le-a anuntat in locul ministrilor si institutiilor de stat. De cand e presedinte, Traian Basescu ne-a aratat ca statul poate functiona cu un singur sef: el insusi.

Romania are un nou tatuc: Traian Basescu. El stie intotdeauna ce e mai bine pentru cei care servesc patria. Motiv pentru care le spune direct, fara ocolisuri, ce si cum trebuie sa faca. Joia trecuta, spre exemplu, a fost randul bancherilor, judecatorilor de la Curtea Constitutionala si al analistilor economici sa fie judecati si certati de presedintele Romaniei pentru cum isi fac treaba. Bancherilor le-a reprosat ca nu mai dau credite, judecatorii au fost catalogati ca fiind ?penibili?, iar analistii -  ?neaveniti?. Nu e prima data, cu singuranta nu va fi nici ultima. Colectia sfaturilor de munca date de Traian Basescu de-a lungul timpului, in cele ce urmeaza.

Basescu - bancherul

?Bancile au o responsabilitate, in conditiile in care au fost frecvent avertizate de Guvernator: ?Mai usor cu creditele cu buletinul!?. Acum ati devenit prea restrictivi, macar pentru investitii cu IMM-urile deschideti punga bancilor, pentru ca de aici veti lua banii inapoi. De la cei carora le-ati dat credite cu buletinul, nu stiu daca ii veti mai lua?, le-a explicat Traian Basescu angajatilor in banci.

Basescu - analistul economic

?Am un singur regret privind in sala, ca cei care vorbesc despre economie la televiziunile din Romania nu sunt in sala si sunteti substituiti in abordarile economice de tot felul de neaveniti din politica si din economie. Cred ca unul din lucrurile de mare ajutor pe care asociatia dvs. le-ar putea face ar fi sa se implice mai mult in explicarea realitatilor economice?, le-a spus seful statului membrilor Consiliului Investitorilor Straini (FIC), organizatie ce reuneste reprezentantii celor mai importanti investitori din Romania.

Basescu - arheologul

Nervos ca lucrarile la autostrazi merg greu, presedintele a gasit vinovatii: arheologii care stau in drumul utilajelor.

?Daca tot vor sa caute dupa cioburi, sunt sigur ca ar gasi si putin mai la stanga sau la dreapta au tostrazii. Am rezolvat expro prierile si acum am ramas cu siturile ar heologice. Asta e problema la noi, ca trebuie blocata autostrada din orice motiv. In Italia, daca stateau dupa situri arheo logice, nu se mai cons truia nimic. La noi, daca se gaseste ceva pe traseul au to stra zii, se blocheaza lu cra rile?, spunea el in 2009.

Basescu - filosoful

Seful statului a pus semn de egalitate intre filosofi si tampiti. Nemultumit ca sistemul de invatamant nu mai scolarizeaza chelneri si ospatari, i-a reprosat ministrului educatiei de la vremea respectiva, Ecaterina Andronescu, ca scoala romaneasca scoate prea multi filosofi. ?Nu mai sunt licee de alimentatie, sa facem ospatari, sa facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi, si aia neincadrabili in campul muncii cu usurinta?, spunea Basescu. Ulterior, fata in fata cu filosoful Gabriel Liiceanu, a incercat sa isi repare gafa, facand una si mai mare. ?Acu?, si eu am gresit. Eu am vrut sa spun: scoala scoate tampiti si, in ultima clipa, am zis sa nu spun aceasta vorba, este o prostie ce voiam sa spun. Ea, pe fond, era corecta?, a spus Basescu.

Basescu - profesorul

?Eu i-as spune domnului profesor ca dansul are totusi 16 ore pe saptamana, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Daca face socoteala la plata cu ora, s-ar putea sa constate ca e mai bine platit decat mine, pe ora. E adevarat ca eu am salariul mare dupa 30 de ani de munca. Toti am avut salarii mici in anumite etape ale carierei. (...) Toti mai avem posibilitatea sa mai cautam un job, o jumatate de norma. Asa e viata in capitalism si trebuie sa ne obisnuim sa traim cu sentimentul ca primul responsabil de viata fiecaruia din noi este chiar el, si nu statul. Statul creeaza un mediu mai bun sau mai rau?, ii invata Basescu pe profesori. Tot cadrelor didactice, seful statului le-a explicat cum trebui sa reduca materiile scolare: ?Nimeni nu va poate garanta crestere salariala in moment de criza, dar va pot spune o sursa a banilor pentru cresterea salariala: daca se vor preda copiilor 6-7 materii in loc de 14, atunci vor ramane bani foarte multi. Totul e sa fim cinstiti?.

Basescu - judecatorul

Iritat de greva magistratilor de anul trecut, Traian Basescu a avut un schimb dur de replici cu judecatorii de la Curtea Suprema de Magistratura. Ironic, i-a spus atunci unei judecatoare ca ar condamna-o imediat daca ar fi el magistrat. ?Mi-e greu sa numesc greva ceea ce faceti, pentru ca in lege va este interzis sa faceti greva?, le-a transmis el atunci. In replica, presedintele Asociatiei Magistratilor, Mona Pivnicieru, i-a reprosat faptul ca a venit la CSM cu o opinie deja conturata. ?Apelul de a relua activitatea este o aparenta publica. Eu imi reiau activitatea in aceleasi conditii de subfinantare, dumnule presedinte. Va invit sa faceti o simulare de proces cu mine. Ma ofer pentru o sedinta de judecata?, i-a spus ironic presedinta AMR. Basescu a plusat cu ironiile: ?V-as condamna imediat daca as fi judecatorul?, a replicat presedintele.

Basescu - procurorul

Basescu catre Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei: ?Nu ma confundati cu un ziarist caruia ii faceti o declaratie. Vorbiti cu seful statului, care va spune asa: au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul. Aveti solutie sau nu?! (?) Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreti sa spuneti, ca va impun o solutie?! Va impune realitatea sa spuneti daca s-au impuscat singuri oamenii sau au fost impuscati de cineva. Nu ma confundati cu ziaristi carora le faceti declaratii sa fiti prinsa pe telex?.

Basescu - doctorul

?Rata de rateu in diagnostic ajunge la peste 40% in sistemul de sanatate romanesc, care este un efect al sistemului de educatie. Unui om care are o boala i se prescrie o reteta pentru o alta boala, un om care nu trebuie sa fie operat este operat. Proaspetele afirmatii venite din Franta spun foarte clar, negru pe alb, ca medicii romani sunt foarte slab pregatiti?, a fost mesajul presedintelui catre sistemul sanitar, la inceputul celui de-al doilea sau mandat.

Basescu - ministrul finantelor

?Ma intreb ce cauta Garda Financiara la Ministerul de Finante, deoarece are sarcina de a urmari actiuni criminale. Garda Financiara ar trebui mutata de la Ministerul de Finante la Ministerul de Interne?, gandea cu voce tare Traian Basescu.

Basescu - ministrul turismului

Controversata frunza din logoul pentru promovarea turismului romanesc l-a iritat pe presedinte. Indeajuns incat sa-si puna purtatorul de cuvant, Valeriu Turcan, sa-i transmita un mesaj public Elenei Udrea: ?Presedintelui Traian Basescu nu-i place logoul de promovare a turismului si spune ca acesta ar trebui sa fie imbunatatit?.

Basescu - ministrul educatiei

Basescu catre Daniel Funeriu, ministrul educatiei: ?Acum, la inceput de an scolar, ministrul Funeriu a comasat peste 1.000 de scoli, s-au inchis. Foarte bine. Dar cand trimitem scolile catre administratiile locale? Iar din cate stiu eu, nu doar 1.300 de scoli trebuiau inchise pentru ca au sub 20 de elevi si tinem profesori cu cheltuieli foarte mari, ci vreo 3.000 de scoli. Deci totul este sa iesim din aceste jumatati de masura?. Practic, presedintele a anuntat inchiderea a 25% din scolile existente in sistemul de invatamant.(255 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Presedintele Basescu le explica tuturor ce si cum trebuie sa faca. TATUCUL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54555797576904 seconds.