Miercuri, 10 Noiembrie 2010 - 06:22 AM Aleg.RO: Basescu nu o preda pe Roberta Anastase. Dupa ce s-au întalnit cu Traian Basescu la Cotroceni, liderii PDL au explicat decizia

Publicat de: ---

Gândul Basescu nu o preda pe Roberta Anastase . Dupa ce s-au întalnit cu Traian Basescu la Cotroceni, liderii PDL au explicat decizia

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, marti seara, dupa întalnirea reprezentantilor PDL cu Traian Basescu, de la Cotroceni, ca nu Roberta Anastase este, în momentul de fata, prioritatea Romaniei, raspunzand astfel unei întrebari privind retragerea sprijinului presedintelui Camerei.

Videanu a fost întrebat daca dupa discutia cu Traian Basescu PDL a decis sa-i retraga sprijinul politic Robertei Anastase la solicitarea opozitiei.

"Din pacate, constatam ca mass media a cazut în plasa opozitiei. Vreau sa va spun ca prioritatile Romaniei le reprezinta legile pe care le avem de adoptat si servirea interesului national", a spus Videanu.

El a precizat ca "nu Roberta Anastase este în momentul de fata prioritatea Romaniei", fara a mai face alt comentariu.

Videanu a acceptat sa raspunda doar la o singura întrebare, dupa ce a organizat o conferinta de presa la partid la finalul întalnirii de marti seara de la Cotroceni.

El a precizat ca la întalnirea de la Cotroceni cu Traian Basescu au participat premierul Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, Vasile Blaga si Adriean Videanu.

Videanu: Basescu, pesimist ca opozitia va întelege sa slujeasca interesul national

Presedintele Traian Basescu s-a declarat pesimist în legatura cu faptul ca liderii opozitiei vor întelege sa slujeasca interesului national, a declarat, marti seara, liderul PDL Adriean Videanu, dupa întalnirea de la Cotroceni dintre seful statului, Emil Boc, Roberta Anastase si Vasile Blaga.

Videanu a precizat ca subiectul discutiei de la Cotroceni au fost prioritatile Romaniei pana la sfarsitul acestui an în ideea servicii interesului national si a spus ca PDL solicita partidelor de opozitie sa nu blocheze activitatea Parlamentului.

El a aratat ca seful statului a solicitat instituirea unui moratoriu în sensul înghetarii disputelor politice si s-a aratat pesimist ca liderii opozitiei doresc sa serveasca interesul national.

Videanu a dat ca exemplu Legea pensiilor, mentionand ca seful statului a facut gestul de-a o retrimite în Parlament pentru servirea interesului national, iar în prezent exista o tergiversare în Parlament în legatura cu acest act.

"Opozitia trebuie sa înteleaga ca au o responsabilitate fata de tara si sa nu mai blocheze activitatea în Birourile Permanente ale Parlamentului. Nu cerem nimic altceva decat sa renunte a mai bloca activitatea Parlamentului", a adaugat Adriean Videanu.

El a spus ca PDL solicita partidelor de opozitie sa nu mai blocheze activitatea Parlamentului si sa serveasca interesul national, dar din pacate "reactiile liderilor partidelor de opozitie nu fac decat sa justifice politicianismul".

"Ii anunt pe romani ca PDL si partidele din coalitia guvernamentala se agajeaza sa duca pana la capat toate legile convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana pana la sfarsitul acestui an", a mai spus Videanu.

Premierul Emil Boc si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-au dus, marti seara, la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu seful statului despre deblocarea situatiei din Parlament. Intalnirea a început la ora 18.00, au declarat, pentru "Gandul", surse oficiale. Avand în vedere ca liderii PNL si PSD sustin ca vor adera la moratoriul-cerut azi de presedintele Traian Basescu în discursul din Parlament- doar daca Anastase este schimbata de la sefia Camerei, întalnirea dintre cei demnitari se centreaza pe gasirea unui înlocuitor.

Social-democratii ar fi de acord ca Roberta Anastase sa fie înlocuita la sefia Camerei Deputatilor de Sulfina Barbu, au declarat, pentru Mediafax, surse din conducerea PSD, mentionand ca varianta ar fi agreata si de PD-L, nu si de Traian Basescu. Potrivit unor surse de la varful PSD, mai multi social-democrati au discutat, în ultimele zile, cu lideri ai grupului PD-L din Camera Deputatilor, care le-au transmis ca ar agrea schimbarea din functie a Robertei Anastase cu Sulfina Barbu. "Noi am discutat cu ei (cu liderii grupului PD-L din Camera - n.r.) si ne-au spus ca vor sa o schimbe pe Anastase si ca e pregatita Sulfina Barbu. Noi suntem de acord cu solutia asta, dar ei ne-au spus ca nu îi lasa Basescu s-o schimbe pe Anastase", a declarat unul dintre liderii PSD.

Deputatul PD-L Sulfina Barbu a declarat însa, marti seara, pentru Mediafax, "niciun moment nu a fost o astfel discutie în PDL", aratand ca informatiile pe aceasta tema "sunt o intoxicare a PSD" pentru a crea disensiuni în PD-L.

"Eu cred ca e o intoxicare a PSD pentru a introduce disensiuni în interiorul PDL. PSD este foarte priceput la intoxicari", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a aratat ca le sugereaza reprezentantilor PSD sa se întoarca în plenul Camerei Deputatilor si la sedintele Biroului Permanent al acestui for legislativ pentru a lucra la legile importante pentru Romania. (M.T.)


(305 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu nu o preda pe Roberta Anastase. Dupa ce s-au întalnit cu Traian Basescu la Cotroceni, liderii PDL au explicat decizia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59779500961304 seconds.