Vineri, 05 Noiembrie 2010 - 05:54 AM Aleg.RO: Ponta îl ameninta din nou cu suspendarea pe Traian Basescu

Publicat de: ---

Gândul Ponta îl ameninta din nou cu suspendarea pe Traian Basescu

Presedintele social-democrat Victor Ponta a declarat, ieri, la Alba-Iulia, ca partidul sau nu va ezita sa initieze procedurile de suspendare a sefului statului daca acesta va încalca prevederile constitutionale, dar a adaugat ca nu se va folosi de aceasta prerogativa pentru a crea un joc de imagine spre "a da bine la televizor" .

"Atunci cand am anuntat ca vom initia procedura de suspendare, am spus foarte clar ca, daca domnul Basescu sau alt presedinte, fie ca îl cheama Basescu, Popescu, Georgescu sau Iliescu, daca încalca Constitutia Romaniei, noi declansam acea procedura clara de sanctionare.

Daca ar fi promulgat o lege adoptata prin frauda, legea pensiilor, am fi declansat acea procedura. Domnul Basescu cred ca a înteles mesajul nostru si nu a promulgat-o", a adaugat liderul PSD, citat de Mediafax. In opinia lui Ponta, presedintele a gasit modalitatea de scapa de suspendare în urma cu cateva saptamani, retrimitand legea pensiilor în Parlament, dupa ce sustinuse, mai înainte, ca o va promulga: "Daca va fi o alta situatie în care domnul Basescu îsi încalca atributiile constitutionale, nu avem niciun fel de ezitare sa folosim aceasta arma.

Dar, pe de alta parte, nici nu cred ca toata ziua, buna ziua trebuie sa suspendam presedintele. Il suspenzi pe presedinte daca încalca Constitutia".


(306 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ponta îl ameninta din nou cu suspendarea pe Traian Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54418706893921 seconds.