Vineri, 05 Noiembrie 2010 - 05:51 AM Aleg.RO: Anastase: Am convenit sase principii de modificare a Regulamentului, trebuie aprobate de partide

Publicat de: ---

Gândul Anastase: Am convenit sase principii de modificare a Regulamentului, trebuie aprobate de partide

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, ca a stabilit împreuna cu liderii de grup, prin consens, sase principii privind modificarea Regulamentului acestui for legislativ, care urmeaza sa fie supuse aprobarii conducerilor partidelor parlamentare .

"A fost o noua runda de discutii cu liderii de grup, pe aspectele concrete ale modificarii Regulamentului. Fiecare lider de grup a venit cu propriile propuneri, efortul nostru azi - pentru ca am stabilit ca deciziile sa fie luate prin consens - a fost acela de a extrage principiile din aceste propuneri, principii care ulterior vor intra într-o analiza tehnica a unui grup de lucru", a precizat Anastase.

Ea a precizat ca s-a convenit asupra a sase principii cu care fiecare lider de grup va merge în fata forului statutar al partidului sau pentru a fi aprobate.

"Ne vom vedea luni - cand sunt birourile permanente ale partidelor -, si, daca exista acordurile partidelor, trecem la procedura semnarii, daca exista lucruri de modificat, pe aceeasi procedura a consensului, le vom discuta", a spus Anastase.

Ea a aratat ca nu poate dezvalui principiile respective întrucat acestea sunt într-o faza de lucru, urmand sa fie facute publice în forma lor finala.

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor au convenit, luni, sa creeze un grup de lucru de modificare a Regulamentului forului legislativ, PNL anuntand ca ar putea sa revina la lucrari daca se va elimina votul prin ridicarea mainii, în timp ce PSD a precizat ca "asteapta garantii".

Anastase despre schimbarea lui Toader: Grupul va decide la începutul sesiunii urmatoare

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, comentand eventuala schimbare a lui Mircea Toader din functia de lider de grup al PDL, ca "lucrurile pot merge mai departe" si ca, la începutul sesiunii parlamentare urmatoare, grupul va lua o decizie privind conducerea sa.

Solicitata sa comenteze vehiculata schimbare a lui Mircea Toader de la sefia grupului PDL din Camera, Anastase a spus: "Este o decizie a grupului. La începutul fiecarei sesiuni parlamentare fiecare grup parlamentar, conform Regulamentului, îsi alege conducerea. Evident, lucrurile pot merge mai departe si, la începutul sesiunii urmatoare, grupul va decide".

Deputatul PDL Andrei Sava a propus, luni, printr-un comunicat, schimbarea lui Mircea Toader din functia de lider al grupului PDL din Camera Deputatilor invocand "eroarea grava" comisa de acesta la votul privind reducerea TVA si neimpozitarea pensiilor, Sava propunand în locul lui Toader pe Sulfina Barbu sau pe Cezar Preda.

Dupa adoptarea celor doua legi, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, afirma ca îsi asuma greseala privind votarea de catre PDL a celor doua proiecte. El mai declara ca nu îsi propune sa-si dea demisia din functia de lider al grupului, dar ca, daca partidul îi va cere demisia, si-o va prezenta.

"Eu spun ca nu-mi dau demisia, daca partidul îmi va cere demisia, îmi voi da demisia", afirma Toader.

Anastase îi ureaza lui Basescu putere si sanatate

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a transmis presedintelui Traian Basescu, cu ocazia zilei sale de nastere, sa aiba putere si sanatate.

"Ii doresc din tot sufletul sa aiba si putere si sanatate si toate gandurile bune", a spus Anastase.

Presedintele Traian Basescu împlineste, joi, varsta de 59 de ani.

Liviu Dadacus, liviu.dadacus@mediafax.ro


(239 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Anastase: Am convenit sase principii de modificare a Regulamentului, trebuie aprobate de partide | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55291199684143 seconds.