Joi, 04 Noiembrie 2010 - 06:10 AM Aleg.RO: Basescu:Legile pe care le-am întors Parlamentului veneau în contradictie cu masurile luate de Guvern

Publicat de: ---

Gândul Basescu:Legile pe care le-am întors Parlamentului veneau în contradictie cu masurile luate de Guvern Foto: Octav Ganea

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca cele doua legi retrimise marti Parlamentului veneau "în contradictie sau în sens invers cu masurile luate de Guvern", precizand ca va continua sa aiba aceasta politica, deoarece Romania trebuie sa îsi restabileasca echilibrele macroeconomice .

"Legile pe care le-am întors ieri (marti - n.r.) la Parlament, a caror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau în contradictie sau în sens invers cu masurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis înapoi. Si voi continua sa am aceasta politica, pentru ca asta trebuie sa facem acum, sa ne restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat Traian Basescu, la Ljubljana, raspunzand unei întrebari a jurnalistilor sloveni.

El a adaugat ca, în momentul de fata, Romania a trecut de perioada dificila.

"Intram într-o perioada de consolidare a stabilitatii macroeconomice si perspectiva anului 2011, asa cum este apreciata si de organisemele internationale, va consemna reluarea cresterii economice pentru Romania", a mai spus seful statului.

Presedintele Basescu a retrimis Parlamentului, marti, legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca prima masura ar conduce la scaderea semnificativa a încasarilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportuna si nici recomandata si a cerut respingerea acestora.

Presedintele Traian Basescu face, marti, o vizita oficiala în Slovenia. El a fost primit, la Castelul BRDO, de omologul sau sloven, Danilo Turk, în cadrul unei ceremonii oficiale, cu onoruri militare. Cei doi sefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete, dupa care au participat la convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii.

La ora transmiterii acestei stiri, Traian Basescu participa la un dejun oficial oferit în cinstea sa de catre presedintele sloven, dupa care va avea o întalnire cu presedintele Adunarii Nationale a Republicii Slovenia, Pavel Gantar, se va deplasa la Mausoleul dedicat primului Razboi Mondial, unde sunt înhumate si ramasitele a 80 de militari romani, urmand sa depuna o coroana de flori, si se va întalni cu Zoran Jankovic, primarul orasului Ljubljana. (Corespondenta de la trimisul MEDIAFAX la Ljubljana, Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro)


(270 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu:Legile pe care le-am întors Parlamentului veneau în contradictie cu masurile luate de Guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.2274518013 seconds.