Miercuri, 03 Noiembrie 2010 - 06:24 AM Aleg.RO: Ponta: Basescu nu promulga legile privind TVA si pensiile, doar pentru ca sunt ale opozitiei

Publicat de: ---

Gândul Ponta: Basescu nu promulga legile privind TVA si pensiile, doar pentru ca sunt ale opozitiei Foto: Andrei Spirache

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind TVA de 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2 .000 de lei doar pentru ca acestea au fost initiative ale opozitiei.

Ponta a spus ca legea prin care se reducea TVA la 5% pentru alimentele de baza ar fi fost una foarte buna atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social, astfel de prevederi existand în aproape toate tarile Uniunii Europene.

"Probabil doar din încapatanare presedintele a refuzat sa promulge legea, si nu pentru ca nu ar fi fost buna si nu ar fi ajutat populatia, ci pur si simplu pentru ca era vorba despre o lege a opozitiei", a mai afirmat el.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, în cursul zilei de marti, va retrimite Parlamentului legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

"In cursul zilei de astazi (marti - n.r.) le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greseala. Da, le voi trimite înapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere în concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate în fiscalitate", a declarat Traian Basescu, raspunzand unei întrebari referitoare la legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat si luni seara, la TVR 1, ca nu va promulga legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca nu crede ca cele doua acte normative au fost votate "din greseala" de parlamentarii din arcul puterii.

Pe de alta parte, presedintele a spus ca a discutat cu reprezentantii FMI despre cele prevazute în aceste legi. "I-am asigurat ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce înseamna ca nu voi promulga legile", a spus Basescu. Presedintele a adaugat ca legile sunt scrise prost.

Surse guvernamentale declarasera pentru MEDIAFAX ca presedintele Traian Basescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by ca nu va promulga legile privind TVA redusa la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat recent un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

In aceeasi zi, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

A doua zi, deputatii PDL, între care si ministri, au sustinut ca au votat din greseala în favoarea celor doua proiecte. (Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro)


(256 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ponta: Basescu nu promulga legile privind TVA si pensiile, doar pentru ca sunt ale opozitiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64253997802734 seconds.