Marți, 02 Noiembrie 2010 - 05:29 AM Aleg.RO: Pedelistii înghit cu noduri Legea Educatiei, dar nu se dedau la motiune: ?Nu-mi convine, dar n-am ce face. E musai cu placere!?

Publicat de: ---

Gândul Pedelistii înghit cu noduri Legea Educatiei, dar nu se dedau la motiune: ?Nu-mi convine, dar n-am ce face . E musai cu placere!? Foto: Mediafax//Bogdan Stamatin

? Motiunea Opozitiei îndreptata împotriva guvernului Boc si a asumarii Legii Educatiei nu îi atrage înca pe parlamentarii PDL

PDL va aplica din nou interdictia pentru propriii parlamentari de a se apropia de urne la motiunea de cenzura, decizia urmand sa fie oficializata, marti, în urma discutiilor din coalitie. Desi a fost discutata în Biroul Permanent de luni, procedura ramanerii în banci nu a fost însa comunicata presei, astfel încat sa se pastreze aparenta cum ca hotararea a fost luata de grupurile parlamentare si ca nu a fost impusa de la centru. "Nu au existat astfel de discutii. Grupurile vor hotarî cum se vor comporta. PDL si întreaga Coalitie va respinge motiunea", a fost pozitia oficiala exprimata de vicepresedintele democrat-liberal, Gheorghe Flutur.

? In timp ce partidul strangea randurile în jurul guvernului si a Legii Educatiei, vizata de motiunea social-democratilor si liberalilor, criticile la adresa executivului erau pregatite chiar din interiorul PDL. Considerandu-l pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, drept principal vinovat pentru demersul opozitiei, senatorul democrat-liberal, Orest Onofrei a cerut înlocuirea sefului Invatamantului, pe care îl face responsabil de articolele controversate din legea asumata de guvern. "Eu cer demisia ministrului Funeriu, pentru ca aceasta motiune nu este îndreptata împotriva guvernului, ci împotriva sa. Legea Educatiei are o filosofie corecta, dar nu va putea fi pusa în practica din cauza prevederilor neconstitutionale cum ar fi înfiintarea si desfiintarea universitailor si dreptul la proprietate privata. Nu se pune problema sa votez motiunea de cenzura, dar voi initia o motiune simpla împotriva sa", a precizat, pentru gandul, Orest Onofrei.

? De altfel, Legea Educatiei a provocat critici în randurile pedelistilor, mai ales prin prevederea care introduce studierea Istoriei si Geografiei Romaniei în limba materna, articol care îi nemultumeste pe democrat-liberalii din Transilvania. "Nici mie nu-mi convine, dar nu am ce face: trebuie sa sprijin guvernul. E musai, cu placere, ca-n Ardeal", a declarat, pentru gandul, deputatul PDL de Maramures, Doru Lese.

? Chiar si asa, nemultumirile fata de proiectul conceput sub ministeriatul lui Funeriu nu dau prea multe sperante opozitiei de atrage de partea sa voturi în favoarea motiunii venite din partea puterii. Cel mai probabil, cei care se declara împotriva interdictiei de a-si exercita votul, impusa de PDL, îsi pregatesc absentarea în ziua motiunii. Daca, în urma cu o saptamana preciza pentru gandul ca este pentru ultima data cand accepta respectiva hotarare a partidului, deputatul PDL, Clement Negrut, si-a nuantat pozitia: "O sa-mi exprim maine (n.r. astazi) punctul de vedere la întalnirea din grupul parlamentar. Nu fac alte comentarii".

Citeste si Geoana vrea sa-i faca "analizele" lui Ponta, dupa motiunea ratata în care toti pesedistii "si-au pus sperante". Oprisan are "o obiectie" fata de motiunea doi UDMR si minoritatile nu au decis cum voteaza motiunea

? UDMR nu a decis înca daca va ramane în banci la votarea motiunii de cenzura, depusa de PNL si PSD în urma asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, sau se va pronunta, prin vot, împotriva demersului opozitiei. "Cu siguranta, noi ne opunem motiunii de cenzura împotriva Guvernului. Nu am decis deocamdata daca vom vota efectiv "împotriva" sau ramanem în banci asa cum s-a întamplat, saptamana trecuta, la cealalta motiune de cenzura", ne-a declarat viceliderul grupului UDMR de la Camera Deputatilor, Mate Andras Levente.

? Tot în expectativa se plaseaza si reprezentantii minoritatilor nationale, ale carui lider, Varujan Pambuccian, ne-a declarat ca decizia votului asupra motiunii de cenzura va fi luata în sedinta de grup care va avea loc saptamana aceasta. "Nu ne-am hotarat ce vom face. Intai ne întalnim în sedinta de grup si dupa aceea vom spune ce facem", ne-a spus Pambuccian.

Initiata, vineri, de 137 de parlamentari PSD si PNL, motiunea ce vizeaza asumarea guvernului pe Legea Educatiei are nevoie de 236 de voturi pentru a demite cabinetul Boc. Aceasta, în conditiile în care motiunea de saptamana trecuta a adunat doar 219 voturi, un singur parlamentar al puterii: UNPR-istul Liviu Campanu, alegand tabara Opozitiei.


(215 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Pedelistii înghit cu noduri Legea Educatiei, dar nu se dedau la motiune: ?Nu-mi convine, dar n-am ce face. E musai cu placere!? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55669403076172 seconds.