Marți, 02 Noiembrie 2010 - 05:29 AM Aleg.RO: Deputatii PDL discuta azi schimbarea lui Toader. Liderul de grup ar putea fi inlocuit

Publicat de: ---

Puterea

Schimbarea liderului deputatilor PDL, Mircea Toader, va fi discutata astazi in sedinta de grup . Contestat de deputatii noi ai partidului, Toader are sanse destul de mari sa ramana sef fiind sustinut de deputatii vechi. Sulfina Barbu, favorita la functia lui Toader, nu este interesata sa-i ia locul pentru vrea sa ramana presedinte de comisie.

Desi mai multi deputati i-au cerut demisia lui Toader imediat dupa ce grupul a votat gresit reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, conducerea PDL a preferat sa astepte sa treaca emotiile motiunii de cenzura. Presedinta Organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat pentru ?Puterea? ca Biroul Permanent National care s-a intrunit ieri in sedinta nu a discutat situatia de la Camera lasand grupul parlamentar sa ia mai intai o decizie. Ea a adaugat ca grupul deputatilor PDL vor avea astazi o sedinta in care va fi pusa cel mai probabil in discutie oportunitatea schimbarii liderului. ?Trebuie discutat acest aspect pentru ca mai multi colegi au declarat public ca vor schimbarea domnului Toader. A fost totusi un vot gresit dat de deputatii nostri. Trebuie sa facem o analiza si sa vedem unde s-a facut greseala. Toti deputatii au votat dupa cum le-a indicat liderul?, a mai spus Sulfina Barbu. Ea a aratat ca hotararea finala va fi luata prin vot de toti deputatii si ca nu conteaza daca unul sau altul cere demisia liderului de grup, ?votul conteaza?. In cazul in care se va decide ca grupul are nevoie de alt lider cei care vor sa-i ia locul lui Toader isi vor depune candidatura apoi se va supune la vot.

Sulfina ramane presedinte

Numele Sulfinei Barbu a fost vehiculat tot mai des in ultima vreme ca posibil inlocuitor al lui Mircea Toader. Majoritatea celor care au cerut schimbarea liderului deputatilor, printre care si Elena Udrea, au indicat-o pe ea ca pe cea mai potrivita sa conduca grupul deputatilor. Sulfina Barbu insa are de gand sa decline oferta pentru ca ii convine mai mult functia de presedinte al Comisiei pentru administratie publica de la Camera Deputatilor pe care o ocupa acum. ?Mie imi place ce fac la comisie, iar functia de presedinte de comisie este incompatibila cu aceea de lider de grup. Sper ca si colegii mei sunt multumiti de activitea mea de acolo pentru ca daca ar fi sa aleg prefer sa raman la comisie?, a mai spus Barbu pentru ?Puterea?. 

Contestat permanent

Mai multi deputati PDL au cerut in ultimele doua saptamani demisia lui Mircea Toader dupa ce la indicatiile sale intregul grup a votat din greseala pentru reducerea TVA la produsele alimentare si neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei, initiative ale opozitiei neagreate de Guvern. Prima a fost Raluca Turcan, care il considera pe Toader principalul responsabil pentru acel vot pentru ca nu si-a facut treaba cu atentie. Ea a mai spus ca grupul are nevoie de noi mecanisme de functionare, iar viceliderii si presedintii comisiilor ar trebuie sa se implice mai mult in formularea punctelor de vedere. Mihail Boldea si Elena Udrea au spus si ei ca Toader trebuie pedepsit pentru greseala sa, iar ultimul care a cerut schimbarea de la sefia grupului a actualului lider a fost Andrei Sava. El a aratat ieri ca in momentul de fata Mircea Toader ?nu mai reprezinta cu succes imaginea liderului cu abilitati si calitati manageriale incontestabile? sustinand ca parerea sa este impartasita de multi tineri deputati. Mircea Toader este contestat  mai ales de deputatii noi ai partidului, dar are o sustinere solida in randul deputatilor vechi si a conducerii PDL, de aceea schimbarea sa nu are sanse foarte mari. Unul dintre sustinatori, care a vrut sa-si pastreze anonimatul, a declarat pentru ?Puterea? ?schimbam grupul, dar pe Toader nu?.

 (259 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Deputatii PDL discuta azi schimbarea lui Toader. Liderul de grup ar putea fi inlocuit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51333093643188 seconds.