Vineri, 29 Octombrie 2010 - 06:29 AM Aleg.RO: Basescu a promis Fondului ca nu va promulga legile privind reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor

Publicat de: ---

Gândul Basescu a promis Fondului ca nu va promulga legile privind reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor

Cele doua legi au fost adoptate, saptamana trecuta, printr-o greseala a parlamentarilor PDL

Presedintele Traian Basescu le-a promis, ieri, oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by, ca nu va promulga cele doua legi controversate care au nemultumit Fondul: cea privind reducerea TVA la alimentele de baza, precum si cea care stabileste neimpozitarea pensiilor mai mici de 2 .000 lei.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de agentia Mediafax, este exclusa cautarea unor solutii pentru acoperirea deficitului pe care l-ar crea, la nivel de masa, relaxarea fiscala preconizata de cele doua acte legislative, întrucat reprezentantii FMI nu sunt de acord deloc cu acestea si, mai mult, presedintele le-a promis chiar ca nu le va promulga: "Guvernul nu cauta solutii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar încasa prin aplicarea TVA redusa la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru ca FMI nu le ia în calcul. Cei de la FMI au primit asigurari de la presedintele tarii ca ambele legi nu vor fi promulgate si vor fi retrimise Parlamentului".

Aceasta pozitie a Executivului de la Bucuresti vine dupa ce oficialii romani au declarat ca vor gasi, într-un fel sau altul, cai de a contracara efectele negative pe care le-ar avea asupra bugetului de stat în special legea care prevede reducerea TVA la alimentele de baza (paine, carne, lapte, ulei si zahar) de la 24% pana la 5%. Actul legislativ în discutie a fost adoptat, la începutul saptamanii trecute, de Camera Deputatilor printr-o greseala, membrii grupului PDL nefiind atenti la procesul de vot. In aceeasi zi în care s-a adoptat aceasta lege, Camera Deputatilor a votat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare.

Presedintele Traian Basescu declara, luni, ca nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca se va pronunta "cu celeritate" asupra lor.


(695 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu a promis Fondului ca nu va promulga legile privind reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57053780555725 seconds.