Marți, 26 Octombrie 2010 - 06:00 AM Aleg.RO: Basescu: Ma voi pronunta cu celeritate pe legile privind TVA la alimente si pensiile mici

Publicat de: ---

Gândul Basescu: Ma voi pronunta cu celeritate pe legile privind TVA la alimente si pensiile mici Foto: Octav ganea

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca se va pronunta cu celeritate si ca se poate miza, din partea sa, pe o pozitie în acord cu interesul national si nu pe una populista .

El a tinut sa precizeze, raspunzand unei întrebari, ca nu a primit la Cotroceni reglementarile legate de TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici.

Presedintele a mentionat ca se va pronunta cu celeritate atunci cand le va primi.

"Mizati pe o atitudine a mea în concordanta cu interesul national, nu pe una populista", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la Doljesti (Neamt) ca îsi va exprima opinia cu privire la proiectele de reducere a TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei dupa ce le va citi, precizand ca pana în prezent toate informatiile pe care le are sunt din presa.

Traian Basescu a evitat sa spuna daca va promulga legile, declarand ca nu le-a citit pentru ca înca nu le-a primit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Tot ce stiu am aflat din presa si de la televizor", a spus presedintele care a precizat ca atunci cand le va primi, le va citi si îsi va exprima opinia.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".


(878 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu: Ma voi pronunta cu celeritate pe legile privind TVA la alimente si pensiile mici | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68162798881531 seconds.