Marți, 26 Octombrie 2010 - 06:00 AM Aleg.RO: Basescu urgenteaza condamnarea lui SOV

Publicat de: ---

Puterea <p class="MsoNormal" style="text-indent:27 .0pt">

Ieri, la scurt timp dupa ce la televizor au fost transmise (pe Antena 3 si pe Realitatea) imagini din fata Palatului Cotroceni unde militarii in rezerva au dat foc afiselor cu presedintele, s-a anuntat ca Traian Basescu va face o declaratie de presa. Nu stim daca aceasta iesire publica pentru Legea micii reforme din justitie fusese programata mai de mult sau a fost doar urmarea atitudinii mult mai dure a rezervistilor din Armata (ceasul oferit de presedinte, acum patru ani, eroilor din Afganistan aruncat intr-o groapa) decat a politistilor protestatari.

In fond, aceasta lege raspunde criticilor dure din Raportul pe Justitie pe care Comisia Europeana l-a transmis tarii noastre inca din luna iulie. In timp ce bulgarii erau laudati pentru felul in care au luptat impotriva coruptiei, noi primeam palme peste ceafa, punctul nevralgic al Romaniei fiind durata prea mare a proceselor.

De aceea ieri, Traian Basescu a anuntat ca a promulgat legea care va face ca procesele sa se judece mai repede. Toate cele aproape 30 de masuri sunt importante pentru accelerarea solutionarii cauzelor. Faptul ca nu se mai suspenda procesele atunci cand se ridica exceptii de neconstitutionalitate reprezinta o bila alba pentru Romania. Practic, atunci cand judecatorul accepta trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala, un proces era paralizat si 2-3 ani.

Oricum, aceasta lege trebuia promulgata destul de repede, la inceput va spuneam ca momentul ales pentru anuntul facut de presedinte pare sa aiba legatura cu protestul rezervistilor din Armata. Asta daca luam in calcul secventele repetate toata ziua pe posturile de televiziune ostile presedintelui.

La fiecare punct caruia i-a dat citire, Traian Basescu a explicat pe intelesul tuturor termenii tehnici prevazuti de lege. Pentru a exemplifica una dintre masuri, gandul i-a zburat presedintelui la dosarul FNI si ce ar fi insemnat ca Legea micii reforme sa fi fost inca de atunci in vigoare. Si cum Sorin Ovidiu Vintu abia a fost trimis in judecata si cum presedintele anunta ca se vor da termene in proces de pe o zi pe alta, putem lesne intui ca de acum si judecatorii vor fi felicitati in Raportul de tara, nu numai procurorii.

Este interesant de vazut ce cote va atinge batalia Basescu-SOV, mai ales ca aseara Realitatea a anuntat prezentarea unor stenograme in premiera din dosarul ALRO, privind reteaua Udrea-Cocos-Basescu-Stolojan.(687 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Basescu urgenteaza condamnarea lui SOV | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59491586685181 seconds.