Marți, 26 Octombrie 2010 - 05:58 AM Aleg.RO: Toader: La motiune, parlamentarii PDL nu se apropie de urne; cine o face, nu are treaba cu partidul

Publicat de: ---

Gândul Toader: La motiune, parlamentarii PDL nu se apropie de urne; cine o face, nu are treaba cu partidul Foto: attila szavuj

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat, luni, ca, la motiunea de cenzura, parlamentarii democrat-liberali se vor ridica, vor spune prezent, fara sa se apropie de urnele de vot, aratand ca niciun membru PDL nu va vota .

"Parlamentarii PDL se vor ridica si vor spune ?prezent? si ?nu votez?, fara sa se apropie de urne. Daca se apropie de urne, înseamna ca voteaza. (...) Niciun membru PDL nu va vota. Daca voteaza cineva, nu are treaba cu partidul. Asta este decizia partidului si trebuie sa o respectam toti", a precizat Toader.

El a spus ca nu va fi cazul sa fie aplicate sanctiuni pentru parlamentarii PDL, deoarece nu vor exista situatii în care acestia sa participe la vot.

Liderul PDL a adaugat ca nu se teme ca deputatii sau senatorii democrat-liberali ar putea vota motiunea de cenzura, avand în vedere ca este vorba despre o decizie politica.

"Ei (PNL si PSD+PC - n.r.) trebuie sa gaseasca majoritatea. Permanent am fost acuzati ca nu avem majoritate în Parlament. Daca vor sa darame Guvernul, sa aiba ei majoritatea în Parlament. (...) Acum trebuie sa demonstreze ei daca sunt 236", a mai spus Mircea Toader.

Liderul deputatilor PDL a negat ca ar fi un joc. "Nu e niciun care pe care. Este corect, daca vrei sa ai majoritate, demonstreaza ca o ai", a adaugat el.

Toader a mai aratat ca exista o întelegere cu UDMR si independentii privind abtinerea de la votul asupra motiunii de cenzura, care urmeaza sa fie dezbatuta miercuri.

Motiunea de cenzura initiata de opozitie va fi dezbatuta si votata miercuri, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminica seara, ca la întrunirea parlamentarilor cu conducerea partidului s-a decis ca la dezbaterea motiunii de cenzura parlamentarii PDL sa ramana în sala, dar sa nu voteze.

Si vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca parlamentarii PDL si ceilalti parteneri ai coalitiei nu vor participa la votul asupra motiunii de cenzura deoarece considera ca aceasta motiune este strict politicianista. (Alina Novaceanu, alinaz@mediafax.ro)


(715 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Toader: La motiune, parlamentarii PDL nu se apropie de urne; cine o face, nu are treaba cu partidul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71483397483826 seconds.