Vineri, 22 Octombrie 2010 - 06:08 AM Aleg.RO: Afla cine sunt vinovatii Guvernului pentru legile deputatilor

Publicat de: ---

WallStreet Principalii vinovati identificati de Guvern pentru situatia creata la Camera Deputatilor au fost consilierii parlamentarilor si cei ai ministrilor prezenti la vot, pe considerentul ca acestia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul .

"Din discutiile Guvernului a rezultat ca in dimineata respectiva consilierii trebuia sa informeze parlamentarii si ministrii punctual pe fiecare lege despre modul in care sa fie exercitat votul, deoarece acestia nu puteau sa stie la cele 70 de legi cum trebuie votat la fiecare act normativ. De asemenea, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul trebuia sa se duca la liderii de grup parlamentar si sa-i informeze tot punctual despre cum sa fie votata fiecare lege in parte tinand cont de avizul Guvernului", au relatat surse participante la sedinta, citate de Mediafax.

Premierul l-a intrebat pe ministrul pentru Relatia cu Parlamentul de ce nu a fost prezent la dezbaterile din Camera Deputatilor, iar acesta a motivat ca a avut obligatii similare la Senat.

Un alt vinovat identificat in sedinta de guvern a fost liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, care, in opinia ministrilor, ar fi trebuit sa evite o astfel de situatie.

"Concluzia Guvernului este ca a fost «o vina combinata», pentru care trebuie cautate acum solutii", au spus sursele citate.

Surse oficiale au declarat anterior ca premierul a discutat cu ministrii despre situatia creata la Camera Deputatilor, prin adoptarea legilor de instituire a TVA de 5% la alimente si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei, atragandu-le atentia ca a fost "o greseala pe linie" si ca trebuie asteptata decizia presedintelui Basescu.

"Situatia din Camera Deputatilor a fost discutata de premier cu ministrii, iar seful Guvernului le-a spus ca a fost comisa «o greseala pe linie». Nu au fost analizate solutii, precizandu-se ca, deocamdata, se asteapta decizia presedintelui", au relatat sursele citate.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

 


(861 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Afla cine sunt vinovatii Guvernului pentru legile deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61464595794678 seconds.