Joi, 26 August 2010 - 06:18 AM Aleg.RO: Deputatii Opozitiei nu vor vota Legea pensiilor

Publicat de: ---

cronicaromana Cristina Pocora si Dorel Covaci, reprezentantii Partidului National Liberal (PNL) si, respectiv, Partidului Social Democrat (PSD), au declarat, ieri, la finalul dezbaterilor pe tema Legii pensiilor din Comisia de munca a Camerei Deputatilor, ca nu vor vota forma actuala a proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii . “Vreau sa subliniez ca tine si de mobilizarea arcului guvernamental (votul proiectului de lege, n.r.). Ar avea majoritate sa treaca prin Comisie daca s-ar mobiliza, aceasta lege. Ceea ce subliniez este ca Partidul National Liberal, alaturi de Partidul Social Democrat, nu suntem de acord sa trecem aceasta lege. Daca vor s-o treaca, sa se mobilizeze, pentru ca au avut astazi absenti, dar fara votul nostru”, a afirmat Cristina Pocora. La randul sau, social democratul Dorel Covaci a mentionat ca valoarea punctului de pensie propus, de 45 la suta, reprezinta un drept castigat al pensionarilor si ca noua lege ar putea afecta pe o perioada mai lunga de timp aceasta categorie de oameni.
“Am avut rabdarea sa stam pana la articolul 102 si ati vazut ca nu a trecut niciun amendament din partea noastra. Nu s-a mai putut rabda la articolul 102, cand nu s-a respectat valoarea punctului de pensie la 45 la suta, un drept castigat de pensionari. PSD nu este de acord sa sacrificam aceasta generatie de pensionari, acesti oameni care se vor pensiona”, a spus Covaci.
Acesta a adaugat ca partidul pe care il reprezinta nu va dori sa mai participe la astfel de dezbateri. Deputatii din Comisia de munca s-au intalnit, ieri, pentru a discuta proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, dezbatere la care a participat si ministrul Muncii, Mihai Seitan.


(603 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Deputatii Opozitiei nu vor vota Legea pensiilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58079886436462 seconds.