Marți, 24 August 2010 - 05:44 AM Aleg.RO: Comisia de buget-finante din Senat a respins majorarea TVA la 24%

Publicat de: ---

Gândul Comisia de buget-finante din Senat a respins majorarea TVA la 24% Foto: Cristina Nichitus

Comisia de buget-finante din Senat a modificat luni OUG 58/2010, respingand cresterea Taxei pe Valoarea Adaugata de la 19% la 24%, iar ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a participat la dezbateri, a refuzat, la final, sa comenteze .

Pentru mentinerea TVA la 19% au votat sase senatori, de la PNL si PSD, în timp ce pentru varianta Guvernului s-au exprimat doar patru parlamentari.

Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, a declarat, la final, ca nu este de acord cu amendamentele aprobate în Comisia de buget-finante din Senat, printre care revenirea TVA la 19%, si a ridicat din umeri, refuzand sa comenteze.

"In Comisia de buget-finante a Senatului s-au discutat doua Ordonante de Urgenta: 63, privind finantele publice locale si 58, cea de modificare a Codului Fiscal, principala prevedere fiind cea de majorare a TVA de la 19 la 24%.

La ordonanta 58 amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cote reduse pentru alimente, 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri si cel referitor la anularea impozitului minim. Cu exceptia anularii impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord", a declarat Sebastian Vladescu, potrivit Mediafax.

El a explicat ca, în cazul OUG 63/2010, discutiile au fost "extrem de tehnice", existand cateva amendamente ale senatorilor PNL. "Din punctul nostru de vedere si al Ministerului de Interne nu au fost acceptate, am ramas la pozitia pe care am avut-o", a mai spus Vladescu.

Intrebat daca este multumit de modificarile aduse acestor Ordonante de Urgenta, ministrul de finate a ridicat din umeri: "Nu comentez".

Rapoartele Comisiei de buget-finante urmeaza sa fie dezbatute si votate marti de plenul Senatului.


(606 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Comisia de buget-finante din Senat a respins majorarea TVA la 24% | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64342284202576 seconds.