Marți, 10 August 2010 - 06:33 AM Aleg.RO: Coalitia Grivco, regrupata in biroul lui Voiculescu

Publicat de: ---

Puterea Dan Voiculescu i-a chemat ieri in biroul sau de la Senat pe liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta, pentru a stabili strategia pentru debarcarea premierului Emil Boc din fruntea Guvernului si a lui Traian Basescu de la Palatul Cotroceni .

Planul unirii Opozitiei sub o singura umbrela nu este nou si a functionat din plin in timpul campaniei prezidentiale. In toamna anului trecut, tot la initiativa lui Dan Voiculescu, reprezentantii PSD, PNL, PC si UDMR s-au intalnit intr-unul dintre birourile firmei Grivco, controlata de presedintele fondator al conservatorilor, si au parafat un document privind unitatea Opozitiei. De data aceasta, Voiculescu a preferat un loc considerat neutru: biroul sau de la Senat, pe care il ocupa in calitate de vicepresedinte al acestei institutii. Chiar daca au strambat din nas la invitatia conservatorului, delegatiile PSD si PNL s-au dus sa discute planul de rasturnare a puterii actuale. Din partea social-democratilor au raspuns prezent Victor Ponta, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc si Valeriu Zgonea, liberalii i-au trimis pe Crin Antonescu, Relu Fenechiu si Radu Stroe, iar conservatorii au fost reprezentanti de Dan Voiculescu si Bogdan Ciuca.

 

Certitudinea: motiunea de cenzura


Singurul lucru asupra caruia au cazut de acord liderii Opozitiei a fost necesitatea introducerii motiunii de cenzura. Chiar daca nu au fost stabilite detalii, precum semnatarii motiunii sau data introducerii acesteia, toate partile au sustinut obligativitatea introducerii ei. Un alt punct asupra caruia s-a ajuns la consens a fost colaborarea parlamentara. Opozitia a decis suplimenteze agenda sesiunii extraordinare in afara ?legilor propuse de Traian Basescu? cu cele trei ordonante ale Guvernului privind cresterea TVA, transferul unitatilor spitalicesti in subordinea autoritatilor locale si finantele publice locale.

 

Suspendarea lui Basescu, amanata


Intalnirea a scos la lumina si divergentele care exista in cadrul Opozitiei.

Suspendarea presedintelui Traian Basescu, propusa de Dan Voiculescu intr-o scrisoare adresata Biroului Permanent al Senatului, nu a fost luata in discutie. Victor Ponta si Crin Antonescu s-au declarat adversari ai ideii, pana nu este definita nu o majoritate stabila si coerenta in Parlament. Nici planul post-motiune nu a fost stabilit. Daca liberalii si conservatorii pledeaza pentru constituirea unei aliantei, ei s-au lovit de opozitia lui Victor Ponta, care sustine ca nu vrea sa participe la astfel de formule. ?Avem obligatia, si am motive sa cred ca vom fi in stare sa ne achitam de aceasta obligatie, sa constituim o contrapondere si o frana in calea actualei puteri. Am convenit ca este o obligatie comuna sa facem tot ceea ce putem impotriva abuzurilor actualei puteri, impotriva a tot ceea ce se intampla la nivel national, la nivelul guvernarii, dar si local?, a declarat, optimist, Crin Antonescu. Cele trei partide sunt de acord cu organizarea alegerilor anticipate, ca singura solutie pentru iesirea din criza economica si politica. Victor Ponta a precizat ca una dintre masurile la care ar putea sa recurga Opozitia ar fi cea a comisiilor de ancheta pentru diferite ministere. Vizati: Elena Udrea si Radu Berceanu.

 

Antonescu, mai suparat cu 25%

 

Crin Antonescu a declarat luni ca este ?manios? din cauza reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor. Liderul PNL se simte afectat de micsorarea salariului, in conditiile in care este un simplu bugetar, neavand alte surse de venit. Intrebat cum se va descurca cu noua suma, acesta le-a spus ziaristilor ca nu stie inca foarte bine de unde o sa taie din cheltuieli pentru a se incadra in banii primiti. Antonescu a mai mentionat ca taierea salariilor ii afecteaza in primul rand pe cei cu salarii mici, dar diferenta o simt si cei cu un nivel de trai mai ridicat. ?Aceasta taiere se simte dramatic la cei cu venituri foarte mici, se simte si la cei cu venituri mari sau medii, pentru ca suma taiata este una consistenta?, este de parere Antonescu. Maria Alifantis

 (368 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Coalitia Grivco, regrupata in biroul lui Voiculescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63253116607666 seconds.