Joi, 27 Mai 2010 - 05:46 AM Aleg.RO: Senatorii mimeaza dorinta reducerii cheltuielilor

Publicat de: ---

cronicaromana Conducerea Senatului va analiza, pana saptamana viitoare, posibilitatea reducerii cheltuielilor, a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent, chestorul democrat-liberal Constantin Dumitru .
Potrivit acestuia, chestorii Senatului vor trebui sa stabileasca, pana la inceputul saptamanii viitoare, ce cheltuieli pot fi reduse, urmand ca propunerile lor sa fie prezentate in urmatoarea sedinta a Biroului Permanent. Senatorul PDL a afirmat ca au fost solicitate Guvernului informatii si s-a pus problema ca, in cazul reducerii salariilor angajatilor Senatului cu 25%, banii sa ramana in bugetul institutiei pentru a acoperi o parte din cheltuielile de aceasta natura pe ultimul trimestru al anului. Chestorul democrat liberal a reamintit ca bugetul Senatului a fost aprobat la 60% din valoarea initial stabilita, in cuantum de 89 milioane de lei, astfel ca, pe lunile noiembrie si decembrie, institutia nu mai are bani sa plateasca salariile angajatilor.
El a subliniat ca, inca de la adoptarea bugetului de stat, Senatului i s-a promis o rectificare bugetara, insa la acest moment aceasta se afla sub semnul intrebarii. In ceea ce priveste posibilitatea reducerii unor cheltuieli, Constantin Dumitru a afirmat ca, personal, va renunta incepand cu 1 iunie la cazarea la hotel. Insa, el a subliniat ca acesta este un drept al senatorilor, prevazut in Regulament. Conform senatorului PDL, de acest drept beneficiaza, la ora actuala, 70-75 de senatori, pretul cazarii negociate fiind unul “de criza”, de 76 euro/zi/persoana, cu mic dejun inclus. De asemenea, el a spus ca se va lua in discutie din nou chestiunea deplasarilor la diferite actiuni in strainatate, subliniind totodata ca nu se poate renunta la toate.


(710 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatorii mimeaza dorinta reducerii cheltuielilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55302286148071 seconds.