Marți, 11 Mai 2010 - 05:33 AM Aleg.RO: Basescu catre parlamentarii puterii: S-a terminat cu smecheria!

Publicat de: ---

7plus

Austeritate ?de sus pina jos?, solidaritate si disciplina in Parlament . Asta le-a cerut, ieri, Traian Basescu deputatilor si senatorilor puterii. Consumata fara presa, intilnirea a avut ca scop atentionarea parlamentarilor din arcul guvernamental ca asa nu se mai poate.

Constient de costurile politice implicate de reducerea veniturilor bugetarilor, Basescu s-a grabit sa-i anunte pe alesii coalitiei guvernamentale ca sint obligati sa legifereze masurile deja anuntate. Ca atare, seful statului a cerut parlamentarilor din arcul puterii ?solidaritate si disciplina de fier? in vederea adoptarii fara probleme a ordonantelor de urgenta referitoare la diminuarea pensiilor si a salariilor bugetarilor – mai ales in conditiile in care s-ar putea ca unele dintre ele sa fie promovate pe calea asumarii raspunderii ministeriale. Totodata, presedintele le-a promis ca ca va ramine alaturi de ei ? ?voi fi un partener al majoritatii guvernamentale?, dar si ca va sanctiona fara drept de apel ?iesirile din austeritate?. Motivul: ?austeritatea trebuie sa se manifeste de sus pina jos? ? aici intrind si disparitia din sistem a tuturor protejatilor incapabili, angajati doar pe pile. In ceea ce priveste zona sociala, participantii care au povestit off the record intilnirea sustin ca Basescu le-ar fi comunicat parlamentarilor si ca vehementa liderilor de sindicat a fost domolita de scoaterea lor din categoria persoanelor obligate sa-si faca publice declaratiile de avere.

Boc, sacrificat. Liviu Negoita, scos la incalzire

Spre deosebire de restul asistentei, pedelistii nu erau preocupati ieri doar de lectia prezidentiala, ci si de situatia din propriul partid. Concret, ultimele evolutii socio-economice i-au obligat pe democrati sa-si schimbe planurile, mai exact sa ia in calcul alegerea unui alt lider in locul lui Emil Boc. Motivul invocat: remanierea pe care Basescu nu a vrut-o acum, dar o vede ?reprogramata? undeva in toamna. Remaniere in care Boc ar urma sa joace rolul maurului care si-a facut datoria, deci poate sa moara. Vinturata deja prin mediile democrate, retragerea lui Boc este completata si cu numele posibililor inlocuitori. Trei sint candidatii vehiculati deocamdata ? Elena Udrea, Adriean Videanu si Liviu Negoita (ultimul fiind si cel mai bine cotat la bursa interna de partid).

Comentarii


(304 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Basescu catre parlamentarii puterii: S-a terminat cu smecheria! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58545017242432 seconds.