Joi, 25 Martie 2010 - 05:31 AM Aleg.RO: Bugetul lui Oprescu, refacut de consilierii PD-L

Publicat de: ---

Gândul Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei: "Am redistribuit si banii pentru plantele flotante pe care voia sa le aseze pe malurile Dambovitei . La ALPAB am lasat doar ce era necesar pentru întretinerea parcurilor si cofinantari pe fonduri de mediu"

Bugetul Capitalei pe 2010 este contestat atat de ONG-uri, cat si de consilierii municipali ai PD-L. Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a sustinut ieri, în cadrul unei conferinte de presa, ca forma actuala a bugetului propus spre aprobare de primarul general al Capitalei nu prevede fonduri suficiente pentru investitii si functionarea orasului.

"In bugetul pe care l-a propus domnul primar general exista bani pentru transportul în comun doar pana în luna august. Ma refer la fondurile necesare pentru reparatii, carburanti si plata salariilor. Si la regia de termoficare subventiile au fost reduse. Ca sa putem mentine pretul platit de bucuresteni pentru apa calda si caldura la acelasi nivel, dar si pentru a nu se scumpi transportul în comun am redistribuit o parte din bani catre RADET si RATB".

Potrivit consilierilor municipali ai PD-L, primarul Oprescu a alocat în buget sume importante pentru înverzirea teraselor blocurilor, pentru amenajarea de trasee turistice sau pentru proiecte nevotate în Consiliul General al Municipiului Bucuresti. "Un milion de lei au fost alocati Directiei de Mediu pentru Ziua Pamantului, Ziua Zoo si alte astfel de manifestari. Acesti bani i-am redistribuit. 300.000 de lei au fost alocati pentru un studiu de fezabilitate necesar înverzirii teraselor de bloc.

Am redistribuit si banii pentru plantele flotante pe care voia sa le aseze pe malurile Dambovitei. La ALPAB am lasat doar ce era necesar pentru întretinerea parcurilor si cofinantari pe fonduri de mediu. Am redistribuit 300.000 de lei pe care domnul Oprescu i-a prevazut în buget pentru un automat de reciclare a deseurilor outdoore care le transforma în pietricele cu care urma sa decoram orasul", a explicat viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu. Consilierii PD-L sustin ca o parte importanta din banii redistribuiti vor fi alocati pentru terminarea lucrarilor la Pasajul Basarab sau Stadionul Lia Manoliu. Raicu a mai spus ca, în cazul în care pretul gigacaloriei va mai creste, municipalitatea nu-l va mai putea subventiona. Desi ieri ar fi trebuit sa se voteze bugetul, consilierii PD-L au parasit sala pe motiv ca nu li s-a aprobat o pauza de o ora în care sa raspunda la contestatiile formulate în scris de mai multe ONG-uri.

Acestea le-au cerut consilierilor municipali dar si primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa detalieze capitole din buget în care sume importante de bani au fost alocate Administratiei Strazilor, Administratiei Cimitirelor si catre ALPAB.


(539 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Bugetul lui Oprescu, refacut de consilierii PD-L | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.1476619243622 seconds.