Miercuri, 24 Martie 2010 - 05:52 AM Aleg.RO: Senatul i-ar face vint lui Voicu in temnita

Publicat de: ---

7plus

Comisia juridica senatoriala a dat unda verde arestarii colegului Catalin Voicu, dupa doar o jumatate de ora de dezbateri . Asta desi Voicu pledase pentru judecarea sa in libertate si nu in ?sistemul penitenciar unde sint conditii de ev mediu?. Nici amenintarea voalata cu ?deschiderea Cutiei Pandorei?, odata cu avizarea favorabila a cererii Parchetului, nu a dat rezultatul scontat de senatorul intrat in vizorul Justitiei si al mass-media.

?Ma voi supune cu certitudinea ca odata deschisa Cutia Pandorei vor urma multi altii? – Catalin Voicu

Decizia Comisiei juridice a fost precedata de audierea senatorului vizat. Acesta a sustinut ca dosarul sau este ?subtire si plin de contradictii?, iar el si Senatul sint in prezent ?victime ale unui aranjament politic?. Catalin Voicu le-a mai vorbit colegilor sai parlamentari si despre amenintarea sa de catre ?un domn bine?: ?Mi s-a spus: ?Ai grija baiatule ca, daca nu te cumintesti, ti se poate intimpla ceva si inauntru, stii bine ce e acolo?. Dar eu nu ma tem?.

?Arestarea mea este debutul, se deschide teava?

?Acolo? pare a fi locul de detentie, pe care Voicu deja l-a catalogat drept unul ?de ev mediu?. ?De ce se vrea sa fiu introdus in sistemul penitenciar, unde stiti cu totii care sint conditiile? Nu mai ai nici nume, esti doar un numar, in sistemul penitenciar sint conditii de ev mediu. Vreau sa mi se dea posibilitatea sa ma judec. Nu solicit clementa, dar doresc sa beneficiez de un tratament uman, echitabil si corect? ? a incercat senatorul sa-si induplece colegii. Mesajul a fost dublat si de un avertisment general valabil politic, Voicu declarind ca se va supune unei decizii potrivnice lui, dar ?cu certitudinea si convingerea in suflet ca odata deschisa Cutia Pandorei vor urma si multi altii dupa mine, care acum stau foarte confortabil si au impresia ca sint de neatins. Un precedent odata creat inseamna un precedent dat?. Chestionat ulterior pe tema celor care ?stau acum foarte confortabil?, senatorul PSD a refuzat sa dea nume: ?Nu ma intrebati ce nu cunosc. Dar simtul si intuitia si flerul rareori m-au inselat in aprecierea evenimentelor. Sustin ca acesta este debutul, ca se deschide teava?. Ignorind profetiile lui Voicu, senatorii au avizat favorabil, cu opt voturi ?pentru? si trei ?impotriva?, cererea Parchetului.l

?Limba mea este in strinsa legatura cu creierul meu si exprima ceea ce gindesc si simt? – Catalin Voicu

Comentarii


(590 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Senatul i-ar face vint lui Voicu in temnita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2719030380249 seconds.