Joi, 21 Aprilie 2005 - 08:31 AM Aleg.RO: Basescu: Procurorii care au instrumentat "Flota" au falsificat probe

Publicat de: Cosmin Torr

evenimentulzilei Presedintele Traian Basescu a lansat ieri o noua serie de atacuri dure la adresa procurorilor care au instrumentat dosarul "Flota", acuzindu-i, printre altele, de falsificarea probelor. Sosit cu o intirziere de doua ore la Inalta Curte de Casatie si Justitie, el a tinut sa fie prezent alaturi de ceilalti inculpati la sedinta de judecata. Instanta suprema a aminat insa dezbaterile, cu o saptamina.
La finalul sedintei de ieri, Traian Basescu a facut citeva precizari cu privire la dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual si delapidare. "Expertiza a fost facuta de catre un electrician de bord. Nu are nimic comun cu partea de exploatare comerciala. A scris-o dupa dictare.Trebuie sa stiti ca in dosar exista falsuri facute chiar de catre procurori. Daca se va judeca, vom vedea ce se intelege prin stat ticalosit, un stat care este in stare printre altele sa utilizeze si justitia impotriva oricarui om, nu numai impotriva mea, ca politician la acea vreme", a spus presedintele.
Inculpatii cer incetarea procesului
In timpul sedintei de judecata, cei peste 25 de avocati ai invinuitilor din dosarul "Flota" au cerut instantei incetarea procesului penal. Si asta pentru ca unul dintre inculpati este chiar presedintele Romaniei, care se bucura de imunitate.
Deoarece Basescu nu poate fi judecat separat, aparatorii considera ca efectele imunitatii prezidentiale se extind si la ceilalti acuzati.
"Eu stiu foarte bine motivele pentru care o suta de oameni sint tiriiti intr-un proces. Mi-am dorit foarte mult sa pot sa explic ce s-a intimplat, sa aflam adevarul in instanta. Las la aprecierea dumneavoastra decizia cu privire la judecarea sau nejudecarea acestui caz", a afirmat la rindul sau presedintele, in fata instantei.


(617 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Cosmin Torr


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Basescu: Procurorii care au instrumentat "Flota" au falsificat probe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62375712394714 seconds.