Joi, 21 Aprilie 2005 - 08:30 AM Aleg.RO: Elena Udrea: "Am avut trufia sa cred ca nu pot sa gresesc"

Publicat de: Victor Bratu

evenimentulzilei Elena Udrea, consilier de stat al presedintelui Traian Basescu, are o problema de imagine dupa prestatia slaba in emisiunea de luni a lui Robert Turcescu, de la RealitateaTV. Surprinzator, Elena Udrea a acceptat neconditionat sa vorbeasca despre emisiune, recunoscind greselile pe care le-a comis.
- E greu la Cotroceni!
- Da, este greu. Dar este atit de important sa lucrezi pentru presedintele tarii incit nici nu conteaza cit de greu este. Inainte de a ajunge aici nu mi-am imaginat ca este atit de multa responsabilitate.
- Dumneavoastra faceti politica sau aveti o functie administrativa?
- Politica. In acelasi timp, ca sef al Cancelariei, organizez activitatea presedintelui. Vreau sa specific ca eu nu ma ocup de tot ce inseamna activitati ale institutiei prezidentiale, ci strict de activitatea Presedintelui Romaniei. E vorba de organizarea agendei domniei sale, de pregatirea pina la detaliu a fiecaruia dintre momentele cuprinse in ea, a tuturor evenimentelor la care presedintele este prezent si la care, de cele mai multe ori, il insotesc. Apoi, fac sinteza documentelor si corespondentei care-i sint destinate si multe altele, pe care le puteti gasi descrise pe site. Imi doresc sa lucrez pentru presedintele Traian Basescu pina la finele si celui de-al doilea mandat, pe care sint sigura ca il va cistiga.
"N-as vrea sa afectez imaginea echipei"
- Cit timp va ocupa aceste obligatii de serviciu?
- Foarte mult timp. Vin la birou la ora 9.00 si, cel mai adesea, ne prinde miezul noptii la birou. Nu numai eu am acest program, ci toti de aici. Sintem o echipa noua la Cotroceni, sintem la inceput si avem foarte multe lucruri de facut. A face agenda presedintelui nu e un lucru simplu, asa cum multa lume e tentata sa creada. A organiza agenda unui presedinte de tara, a unui presedinte atit de activ si de implicat cum este Traian Basescu, presupune foarte multa responsabilitate.
- A existat vre-un moment in care lucrurile au parut atit de grele incit sa va lasati de meserie?
- Niciodata. Sint atit de implicata si fac cu atita placere aceste lucruri incit, oricit de greu este, nu mi-a trecut niciodata prin minte sa renunt.
- Aveti o retinere sa vorbiti cu presa?
- Recunosc, sint o persoana emotiva, cu atit mai mult cu cit stiu ca ceea ce spun eu ar putea afecta institutia. Mai e ceva, sint usor de impresionat si ma panicheaza teama de ridicol. Nu am stiut niciodata cum sa reactionez fata de presa si am evitat orice relatie cu aceasta, as fi vrut sa am o prezenta la Cotroceni, cit mai putin mediatizata, se pare ca este prea tirziu.
"Am invatat multe"
- Cite interviuri ati acordat presei pina acum?
- Cred ca asta e al treilea, iar luni a fost prima mea aparitie la televizor.
- O aparitie...
- Ziua de luni a fost cea mai proasta zi din viata mea.
- Ati revazut acea emisiune?
- Da, luni noapte, in reluare. Am vrut s-o vad, pentru ca am fost constienta ca n-a fost o emisiune buna pentru mine. Am vrut sa o vad, sa inteleg care au fost greselile. Pentru mine e foarte important acest lucru, sa inteleg ce n-a fost bine si de ce. Sigur, a fost incidentul de la final, unde am gresit. M-am concentrat pe fondul si nu pe forma intrebarii. Imi asum eroarea, dar n-as vrea sa se mute accentul de la o prestatie a mea, cu siguranta slaba, catre presedintele Traian Basescu.
- Ati invatat ceva dupa acea emisiune?
- Inca n-am reusit sa trag toate concluziile. Traiesc sub impresia acelor momente si sint suparata pe mine. Am invatat ca trebuie sa te pregatesti foarte bine pentru aparitiile publice, am invatat ca trebuie sa imi stapinesc emotiile sa ma concentrez permanent.
- Ati discutat aceasta emisiune cu presedintele?
- Sigur si am cazut de acord ca am multe de invatat din aceasta prima aparitie a mea, ca si sef al cancelariei presedintelui, la un post de televiziune. Poate ca am gresit si ca nu m-am consultat inainte cu cei care au experienta si care ar fi putut sa ma invete o multime de lucruri. Sper sa depasesc momentul si sa demonstrez ca aici fac lucruri serioase. In viata poti face o eroare, dar nu inseamna ca acea eroare trebuie sa te defineasca.
- Sinteti suparata pe presa?
- Nu. M-am gindit mult la emisiunea asta, la reactiile care au urmat, si n-am ce sa reprosez mass-media. A fost greseala mea si mi se pare normal ca presa sa arate unde ai gresit. Prima mea aparitie televizata a fost marcata de lipsa de experienta. A fost o lectie dura pentru mine. N-am fost pregatita sa fac fata unui interviu, asta e clar. Daca n-ai experienta trebuie sa inveti, nu merge ca-n viata privata. Nu este ca atunci cind eram avocat si puteam vorbi despre orice, fara emotii, fara inhibitii. N-am sa refuz insa sa apar la alte emisiuni, in masura in care voi fi solicitata, pentru ca am multe de spus.
- Si credeti ca autocenzura e buna? Uitati-va la Traian Basescu...
- Stiti, si eu am avut trufia sa cred ca daca presedintele poate, pot si eu. Domnul presedinte e un caz unic. El reuseste intotdeauna sa faca lucrurile bine, indiferent sub ce forma o face. Traian Basescu este un nonconformist si oamenii il plac, dar nu merge sa-l copiezi.
"Am cistigat bani albi"
- Sinteti o persoana care a reusit in viata?
- Da. Sint avocat, si inca unul bun. Am cistigat suficient din munca mea. Acum sint intr-un domeniu nou si pentru mine a fost ca un dus rece. A trebuit sa iau totul de la capat. Am lucrat in domeniul juridic, am avut o specializare stricta. Am venit aici unde trebuie sa stiu o multime de lucruri. Este pentru prima data cind am program, nu mai spun ca am un sef.
- Spuneati ca sinteti avocat...
- Am practicat avocatura sapte ani. Am aparat persoane implicate in dosare penale pina in momentul in care una dintre colegele mele a fost tilharita in plina strada, in 2001. Atunci am inteles ce simte o victima, ce simte fata de tilhar, dar si fata de avocatul lui. Din ziua aceea m-am reorientat catre cauze civile si nu as fi renuntat niciodata la avocatura daca nu as fi venit la Cotroceni.
- Ce v-a determinat sa intrati in viata politica?
- Credinta ca sint in stare sa contribui si eu la schimbarea in bine a societatii, dar si orgoliul de a face ceva care sa conteze.
- Sotul dumneavoastra v-a incurajat sa intrati in politica?
- M-a incurajat permanent, pentru ca a vazut cit de mult doream asta, cit de entuziasta eram.
- Pare ciudat ca, in general, va referiti la sotul dumneavoastra spunindu-i "Domnul Cocos"..
- Avind acum o calitate oficiala, in care de multe ori sint obligata sa vorbesc de sotul meu, ma refer la el la persoana a treia. Avem insa o relatie cit se poate de calda, de normala.
- Performantele sotului v-au usurat accesul in politica?
- Nu, in politica nu. Dorin n-a facut niciodata politica si nici nu vrea sa faca. El vrea sa ramina om de afaceri.
- Se vorbeste mult de afacerile dinsului...
- Dorin face afaceri numai in termeni legali, asta se poate verifica. Si eu, si sotul meu am cistigat bani cinstit. Avem bani pentru care am platit taxe, am platit impozite, sint bani albi, de care nu trebuie sa imi fie rusine. Mai mult, cred ca din punctul asta de vedere eu am o calitate- nu am intrat in politica sa fac bani. Este foarte greu sa corupi un om care, in politica fiind, are un asa nivel material. Eu am cistigat bani din avocatura, m-am casatorit cu un om de afaceri de succes si cred ca asta n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni.


(665 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Victor Bratu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Elena Udrea: "Am avut trufia sa cred ca nu pot sa gresesc" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53929710388184 seconds.