Joi, 21 Aprilie 2005 - 08:08 AM Aleg.RO: Bogdan Olteanu: Este vremea sa reglementam o restanta pe care Romania o are de 15 ani!

Publicat de: Andreea Dinescu

gardianul Restanta la care s-a referit, ieri, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, consta, conform spuselor acestuia, in restituirea sediilor de partide, ambasade, spitale sau scoli, catre fostii proprietari. La elaborarea pachetului de legi ale proprietatii, Olteanu a colaborat cu o serie de exterti, insa a tinut sa precizeze ca forma finala a acestui act normativ va fi aprobata de Guvern. Potrivit ministrului, imobilele confiscate abuziv de stat in perioada regimului comunist vor fi restituite fostilor proprietari sau succesorilor legali ai acestora, in timp ce pentru unitatile de interes public este prevazuta o perioada de pana la cinci ani in care au dreptul sa isi continue activitatea, in schimbul unei chirii. In acest sens, pachetul de legi care reglementeaza proprietatea se constituie din proiectul de modificare a Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile nationalizate, priectul de modificare a OU 83/1999 referitor la restituirea unor bunuri imobile care au apartinut minoritatilor nationale din Romania, proiectul de modificare a OU 94/2000 cu privire la retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din Romania si proiectul de lege privind regimul de stabilire si plati a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv.


(550 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Andreea Dinescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Bogdan Olteanu: Este vremea sa reglementam o restanta pe care Romania o are de 15 ani! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66777420043945 seconds.