Joi, 24 Decembrie 2009 - 06:09 AM Aleg.RO: Anul Nou aduce cu sine majorarea taxelor si impozitelor locale in Bacau

Publicat de: ---

AMOS News

Primarul Romeo Stavarache a promis ca acestea nu vor fi majorate in an de criza, insa acum invoca o Hotarare de Guvern adoptata in luna noiembrie . Consiliul Local a decis prin vot ca bacauanii vor plati de la intai ianuarie 2010 taxe majorate cu aproximativ 20 la suta.

Romeo Stavarache - primarul Bacaului Imaginea 1/1

"Exista o hotarare de guvern in care sunt stabilite taxele pentru intreaga Romanie, cu posibilitatea ca autoritatile locale sa mareasca aceste taxe cu 20 %. Eu am hotarat impruna cu colegii mei din PNL si am propus ca aceste taxe sa nu fie marite peste valoarea pe care a stabilit-o Guvernul pentru absolut toate tipurile de taxe din Romania", a declarat Romeo Stavarache, primar municipiului Bacau.

"Taxele vor fi marite acum si in urma votului din Consiliul Local. Ramanem la principiul ca in momente de criza, romanii nu au de unde sa suplimenteze veniturile Consiliului Local din propriile buzunare, si de aceea am votat impotriva majorarii", a subliniat Nicolae Zaharia, consilier local PSD.

Spre exemplu, taxa pentru eliberarea autorizatiei de functionare a unei persoane juridice va costa o suta de lei, in loc de 81 lei, cum era pana in prezent. Si taxa pentru salubritate a fost marita, de la patru, la cinci lei pe mebru de familie, pentru persoanele fizice. Persoanele juridice vor plati 10 lei pentru fiecare angajat. Municipalitatea estimeaza ca va colecta in 2010, din taxa de salubritate, peste 111 miliarde de lei vechi, din care, mai bine de jumatate, vor proveni de la populatie.


(748 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Anul Nou aduce cu sine majorarea taxelor si impozitelor locale in Bacau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61526608467102 seconds.