Miercuri, 23 Decembrie 2009 - 06:18 AM Aleg.RO: Judetele cu rezultate bune la alegeri, rasplatite de Guvern

Publicat de: ---

azi

Efortul depus in campanie rasplatit cu proptitudine de guvernul interimar si demis Boc la nici trei zile de la cel de-al doilea tur de scrutin . Judetele care au dat rezultate foarte bune la alegeri pentru democrat liberali au primit de la Ministerul de Finante aproape 150 de milioane de lei pentru repararea scolilor, scrie marti Financiarul. Cei mai multi bani au ajuns la Consiliile Judetene, unde majoritatea este detinuta de cele doua partide care formeaza actualul Guvern: PD-L si UDMR.

In cele 14 judete unde PD-L detine majoritatea in Consiliile Judetene si cele patru dominate de UDMR au ajuns aproape 64 milioane de lei, din cele 150 de milioane alocate, noteaza Financiarul. Campion absolut a fost judetul Mures, dominat de UDMR, cu 5,2 milioane de lei, urmat indeaproape de Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, cu cinci milioane de lei.

Judetele controlate de PD-L, dar care au fost codase la numarul de voturi pentru Traian Basescu, au fost "pedepsite", primind cei mai putini bani. Exemplul cel mai bun este judetul Mehedinti, unde actualul presedinte a obtinut 46,81% din sufragii. Consiliul Judetean Mehedinti a primit doar 2,66 milioane de lei, ocupand locul 27 in clasamantul finantarilor. Si Neamtul lui Gheorghe Stefan, care a atras doar 48,43% din voturi pentru Basescu a fost pedepsit.

Fonduri importante au primit si judetele care, desi sunt controlate de PSD, l-au votat pe Traian Basescu. Astfel, in Prahova, unde seful statului a obtinut 53,43% din voturi, au ajuns 4,9 milioane de lei.

Aceeasi situatie este intalnita si la Bihor, dar si la Brasov, unde Consiliile Judetene sunt dominate de liberali, dar unde Traian Basescu a obtinut peste 51% din voturi.


(1142 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Judetele cu rezultate bune la alegeri, rasplatite de Guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61927700042725 seconds.