Marți, 01 Decembrie 2009 - 05:35 AM Aleg.RO: Iohannis isi asigura spatele: Edilul cere 4-6 luni pentru a opta intre functia de primar si cea de premier

Publicat de: ---

azi

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis vrea sa-si asigure o solutie de rezerva in ca zul in care posibilul sau mandat de premier se va dovedi efemeer . Edilul a declarat luni ca doreste sa aiba la dispozitie un termen de patru-sase luni pentru a opta intre functia de premier si cea de edil local, ca o conditie in acceptarea efectiva a functiei de prim-ministru. Astfel, pentru postul de premier al Sibiului ar urma sa nu fie organizate alegeri timp de jumatatea de an pentru a oferilui ioghannis posibilitatea de reveni in aceasta functie in cazul in care ar fi debarcat din fruntea unui eventuala executiv.

In aceste conditii, prelungirea termenului legal de la 15 zile la sase luni in care poate opta pentru functia de premier sau cea de edil local va fi, in continuare, una din conditiile principale pe care le va pune in vederea acceptarii propriu-zise a functiei de sef al Executivului.

In aceasta perioada de patru-sase luni, unul dintre cei doi viceprimari ai Sibiului va fi desemnat la conducerea Primariei, a propus Iohannis

Intrebat daca FDGR a desemnat un candidat pentru eventuale alegeri anticipate pentru functia de primar al Sibiului, Iohannis a spus ca a existat o astfel de discutie in cadrul formatiunii, dar ca nu a fost luata nicio decizie.

"Sincer sa fiu, am avut aceasta discutie cu colegii mei, dar am ajuns la concluzia ca nu are rost sa incercam sa gasim solutii pentru ceva ce s-ar putea sa fie sau nu. Cand ne vom confrunta cu aceasta problema, vom stabili o persoana care sa candideze din partea FDG", a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a anuntat, luni, ca a acceptat propunerea de a fi premier, facuta de candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, iar in cursul acestei zile va veni la Bucuresti, pentru o intalnire cu Mircea Geoana si Crin Antonescu.


(752 )

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Iohannis isi asigura spatele: Edilul cere 4-6 luni pentru a opta intre functia de primar si cea de premier | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.