Miercuri, 28 Octombrie 2009 - 05:43 AM Aleg.RO: Plafonul ajutoarelor pentru iarna, marit de senatorii Opozitiei. Miza: voturile a peste 800.000 de romani

Publicat de: ---

romanialibera

Senatorii au adoptat marti ordonanta de urgenta prin care statul acorda ajutoare pentru incalzirea locuintelor . Totusi, ei au majorat plafonul acestei asistente la maximum 615 lei pe membru de familie. Ordonanta 106 emisa de Guvernul Boc II reducea acest prag la putin peste 400 de lei. Miza acestei majorari votate de PSD, PNL si UDMR, dar si de catre PDL vizeaza voturile a mai bine de 800.000 de persoane.

Astfel, premierul interimar Emil Boc a transmis, pe 20 octombrie, o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor, ce vizeaza OUG 106/2009 prin care solicita votul legislativului pentru o masura menita sa asigure un sprijin pentru un numar de 788.000 familii si persoane singure la plata facturii de intretinere in perioada sezonului rece.

"Forma prezentata in raport (...)  este cea care cuprinde si amendamentele pe care ulterior Guvernul le-a prezentat, referitor la introducerea a trei noi categorii pe transe de venituri, in asa fel ca in final sa beneficieze cei care ajung pana la 615 lei pe membru de familie venit. Cei care lucreaza in administratie stiu ca este vorba de o forma foarte asemanatoare cu cea care a existat pana acum", a explicat Cristian Radulescu, presedintele Comisiei de munca, for care a elaborat, alaturi de Comisia economica, raportul comun de admitere.

Amendamentele aduse insa ordonantei in cauza l-a facut pe senatorul UDMR Gunther Tiberiu sa sustina ca in fapt plenul nu aproba Ordonanta 106, emisa de Guvernul Boc II, ci o respinge, deoarece prin adoptarea raportului cu amendamente se revine la forma OUG 5/2003.

"Ordonanta 106 face parte dintr-o serie proasta de ordonante de urgenta si prin amendamentele pe care le adoptam acum, de fapt se revine la Ordonanta initiala, Ordonanta 5/2003 si se revine la plafonul initial de 615 lei, OUG propriu-zisa (in forma transmisa de la Guvern - n.r.) (...) reducea acest plafon la 400 si ceva de lei", a explicat Gunther Tiberiu.


(640 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Plafonul ajutoarelor pentru iarna, marit de senatorii Opozitiei. Miza: voturile a peste 800.000 de romani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75197291374207 seconds.