Vineri, 27 Martie 2009 - 05:55 AM Aleg.RO: Primarii maghiari din Covasna și Harghita se pregătesc pentru întâlnirea cu președintele Ungariei

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Președinții consiliilor județene Covasna și Harghita și mai mulți primari maghiari din cele două județe vor participa pe 2 aprilie la o întâlnire cu șeful Republicii Ungare, Solyom Laszlo, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că discuțiile ce se află pe agenda vizitei în Ungaria nu vor fi făcute publice înainte ca aceasta să se fi întâmplat, pentru a se evita situația în care președintele ungar Solyom Laszlo să afle despre respectivele subiecte din presă.

Cu toate acestea, Antal Arpad a dezvăluit că autoritățile din Covasna și Harghita vor avea și o întâlnire prin care se dorește aflarea situației românilor din Ungaria.

“Dorim să ne întâlnim și cu reprezentanții românilor din Ungaria, să avem o discuție cu românii din Ungaria (…). Vrem să dicutăm cu ei și să vedem cum sunt relațiile dintre români și maghiari în Ungaria, să vedem care sunt drepturile pe care le au românii din Ungaria, cum se simt ei în Ungaria, cât de mândri se simt că sunt cetățeni maghiari”, a explicat Antal Arpad.

Mai mulți primari maghiari de orașe și municipii din Covasna și Harghita, alături de președinții de Consilii Județene ale celor două județe, au fost invitați, la începutul lunii martie, de către președintele ungar Solyom Laszlo, într-o vizită în Ungaria.

Întâlnirea celor din Covasna și Harghita cu șeful Statului ungar va avea loc la Sandor Palota (Palatul Sandor) din Budapesta, unde se află birourile și reședința oficială a președintelui ungar.


(773 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarii maghiari din Covasna și Harghita se pregătesc pentru întâlnirea cu președintele Ungariei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51986789703369 seconds.