Vineri, 27 Martie 2009 - 05:55 AM Aleg.RO: Cum fac primarii din Bucuresti marea curatenie de primavara

Publicat de: ---

adevarul Sacaiti ca presa semnaleaza situatia deplorabila din sectoarele lor, primarii Ontanu si Poteras promit, de ochii lumii, ca vor face totul luna . Mormanele de deseuri raman in continuare pe malurile lacurilor de agrement, in ciuda campaniilor de curatenie initiate cu mult tam-tam de edilii Capitalei.
Lacul Plumbuita l-a pus in incurcatura pe primarul Neculai Ontanu. El a fost avertizat in mai multe randuri de reporterul ?Adevarul? ca malurile lacului sunt acoperite de gunoaie si, ca urmare, primarul i-a convocat intr-o sedinta-fulger pe subordonatii sai si le-a trasat sarcini.

?La ora 7.00 am fost pe lac si am vazut ca era plin de gunoaie. Am trimis echipajul de la salubritate sa incarce in remorci mizeria de acolo?, a declarat, pentru ?Adevarul?, Neculai Ontanu, in timp ce subordonatii sai isi notau cu sarg ce mai aveau de facut.

?Doamna Mohanu, in ultima saptamana ati slabit ritmul?, i-a spus primarul Mariei Mohanu, directoarea firmei de salubritate ?Supercom?. Doamna Mohanu si-a luat imediat angajamentul in fata sefului ca tot sectorul va fi luna. Nu au scapat nesanctionati nici cei de la Directia de Mediu din primarie, iar  celor de la Politia Comunitara li s-a impus sa intareasca paza in zona.

?Pana sambata facem curat si pe Lacul Pantelimon si o sa dam amenzi la greu. Ar trebui ca lacurile sa ne fie date in grija, deoarece, oricum, le facem treaba celor de la ?Apele Romane?, care spun ca nu au bani pentru gunoaie?, s-a aratat nemultumit primarul Ontanu.

?Obligatia noastra este sa facem curatenie in permanenta, altfel de ce am mai fi aici??, a spus primarul la sfarsitul sedintei de lucru, subliniind ca va supraveghea, de data asta, personal campania de curatenie a lacurilor.

Pe Lacul Morii, peturile stau pe mal

Primaria Sectorului 6 sustine ca deja s-a apucat de treaba si a indicat chiar zonele ce urmeaza sa fie salubrizate. Cap de lista este Lacul Morii, de unde, in numai cateva zile, primarul Cristian Poteras spune ca au fost stranse 150.000 de tone de deseuri.

Cu putin timp in urma, cotidianul ?Adevarul? semnala faptul ca lacul era inconjurat de munti de deseuri, iar pe malurile sale se formasera mici insule de peturi. La cateva zile insa, dupa ce primaria a anuntat ca Sectorul 6 intra in curatenie generala, aproape nimic nu s-a schimbat.

Pot fi zarite, in continuare, resturi abandonate langa lac in urma unor lucrari de canalizare, in capatul strazii Mehadia, iar daca vrei sa urci spre Lacul Morii dinspre strada Agnita te afunzi in aceleasi mormane de gunoaie, printre care se plimba cainii flamanzi.

?Am strans de pe Lacul Morii 150.000 de tone de gunoaie in trei zile, iar cele care au ramas vor fi adunate in curand, pentru ca nu putem face totul intr-o zi.

Cine poate sa faca, intr-o casa chiar, totul luna intr-o zi??, a declarat, pentru ?Adevarul?, Cristian Poteras, intrigat de faptul ca pe Lacul Morii pot fi vazute zacand, in continuare, peturi, covoare zdrentuite, chiar si hoituri aruncate la intamplare.

?Primariile trebuie sa aiba grija de lacuri?

Lacul Plumbuita din sectorul 2 al Capitalei, vestit pentru frigiderele uzate sau  hoiturile aruncate aici, a fost aproape secat pe timp de iarna. De cateva zile insa este plin ochi cu apa, dar si cu zdrente, cu navete de bere sau peturi, ce plutesc in deriva pe luciul apei.

Sedinta-fulger in cabinetul primarului Neculai Ontanu

?Eu stiu sigur ca, inainte de a fi umplut lacul, s-a facut curatenie si este putin probabil sa fie gunoaie pe apa. Problema ramane insa spinoasa in continuare. Primariile, si nu noi ar trebui sa aiba grija de aceste lacuri si sa le amenajeze!?, spune Ana Maria Tanase, purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale ?Apele Romane?.

Apele Lacului Pantelimon din sectorul 2 se strecoara cu greu printre malurile pe care se ridica munti de gunoaie sau vile de lux. Cum cobori dinspre Aleea Bistricioara, stive imense de deseuri stau gata sa se reverse peste locuintele improvizate ale catorva rromi care s-au aciuat pe malul lacului.

Printre monitoare, tastaturi sau resturi de calculatoare, socotite deseuri periculoase, ori vase sparte de toaleta copiii isi gasesc de joaca, iar resturile de mancare, aruncate peste tot, fac deliciul pescarusilor si al cainilor de pripas.

 Din 360.000 de locuitori ai sectorului 2, 60.000 nu au contracte de salubritate

Neculai Ontanu, Primarul sectorului 2

Gunoaiele ramase pe Lacul Morii vor fi adunate in curand. Nu putem face totul intr-o zi. 

Cristian Poteras, Primarul sectorului 6


(954 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Cum fac primarii din Bucuresti marea curatenie de primavara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58642411231995 seconds.