Marți, 24 Martie 2009 - 05:12 AM Aleg.RO: Hunedoara: Primarii PD-L sunt nemulțumiți de banii primiți de la CJ

Publicat de: Anamaria NEDELCOFF

AMOS News Primarii PD-L din Valea Jiului se declară total nemulțumiți de banii pe care i-au primit de la Consiliul Județean Hunedoara în ședința de la finele săptămânii trecute. Aceștia sunt de părere că împărțeala s-a făcut în funcție de apartenența politică a fiecăruia, considerând că la nivel județean funcționează în cele mai bune relații vechea alianță PSD-PNL, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Ile Gheorghe, primarul municipiului Vulcan, este foarte nemulțumit că el a primit numai 7 miliarde și 400 de milioane, în condițiile în care localitățile Lupeni și Uricani au primit aproape dublu, 14 miliarde, respectiv 15 miliarde de lei vechi.

“Sincer să fiu, mi se pare greu să comentez acest aspect, fiindcă sunt foarte dezamăgit. Este treaba celor de la Consiliul Județean ce au făcut, însă eu sunt foarte hotărât să discut această problemă la nivel de Guvern. Suntem discriminați, fiindcă facem parte din PD-L. Anul trecut, înainte de campania electorală, Lupeniul a primit 21 de miliarde de lei, iar Uricaniul 11. Anul acesta primesc din nou sume mari, deci noi ce să credem despre asta? La ora actuală, noi avem proiecte în derulări și nu avem banii necesari pentru toate, dar considerăm că ne vom descurca. Mai lăsăm să se liniștească apele, după care vom merge la București să găsim acolo o rezolvare”, a declarat Gheorghe Ile.

Ilie Botgros, primarul orașului Aninoasa, care a primit puțin peste 6 miliarde se declară totuși mulțumit dacă se raportează la sumele primite anul trecut, care au fost mai mici.

“Eu ce pot spune? Sunt mulțumit, pot avea pretenții? Poate că alte orașe au primit mai mulți bani, fiindcă au proiecte mai mari și aici mă refer la Uricani. Poate că orașul ăsta are probleme mai mari decât ale mele. Ăștia sunt banii, îi împărțim de așa manieră încât să reușim să ne acoperim cheltuielile, să supraviețuim. Așa este viața când se împarte cozonacul. Dar eu vă garantez că niciun primar nu este mulțumit, dar nu avem ce face”, a explicat, împăciuitor, Ilie Botgros.

Mircea Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara nu a putut fi contactat, însă despre felul în care au fost împărțiți banii a vorbit consilierul județean PNL, Alin Simota.

El spune că în niciun caz nu a fost vorba de discriminare politică, sumele fiind date în funcție de nevoile fiecărui oraș. “Din păcate, recunoaștem că sumele au fost mici și știm că niciodată nu vom putea mulțumi pe cineva. Oricum, toate primăriile au luat bani mai mulți ca anul trecut”, a menționat Alin Simota.

Referitor la nemulțumirea primarului Ile, el a ținut să explice că s-a ținut cont de faptul că acestuia îi vin bani la buget și din alte locuri, precum de la Preparația Coroești, minele Vulcan și Paroșeni și de la Termocentrala Paroșeni. “Domnul Ile a primit puțini bani, dar el are un buget mult mai mare, spre deosebire de comuna Pui, de exemplu. Din punctul meu de vedere, această împărțeală a fost echilibrată, mai ales că la Vulcan există și alte surse de bani pentru bugetul local. Singurul meu regret referitor la domnul Ile este acela că în momentul în care a plecat de la PC, s-a îndreptat spre PD-L, nu spre PNL, dar aceasta nu este o problemă, eu îl stimez în continuare foarte mult”, a mai menționat Simota.


(404 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Anamaria NEDELCOFF


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Hunedoara: Primarii PD-L sunt nemulțumiți de banii primiți de la CJ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.556156873703 seconds.