Sâmbătă, 21 Martie 2009 - 05:32 AM Aleg.RO: Galați: Parlamentarii PDL vor iniția un comitet anti-criză la nivelul județului

Publicat de: Corina MISĂILĂ

AMOS News Secretarul executiv al PDL, deputatul Mircea Toader, și senatorul Marius Necula (PDL), au anunțat, vineri, că vor iniția un comitet anti-criză la nivelul județului Galați. Programul se va numi “Fabricat în Galați, fabricat în România”, și are ca prim scop încurajarea produselor românești,  transmite corespondentul Informația. ro (AMOS News).
Potrivit senatorului Marius Necula, comitetul anti-criză va avea ca sarcină elaborarea unor strategii care să prevadă investiții în infrastrucură, atragerea de fonduri europene, păstrarea locurilor de muncă, precum și medierea facilităților naționale pentru marile companii.

“Evoluția economică, impactul pe care îl are criză asupra Galațiului impune crearea urgentă a unor politici coerente între administrație, sindicate, agenți economici, patronate, și factorul politic. Această criză nu este a Guvernului PSD, nu este a președintelui, este a întregii Românii, iar administrațiile locale trebuie să își asume o strategie privind ieșirea din criză”, a afirmat senatorul Marius Necula.

La rândul său, președintele PDL Galați, deputatul Mircea Toader, a subliniat că, pe plan local, diminuarea crizei poate fi realizată prin posibilitățile de lobby pe care Galațiul le are la dispoziție. “Galațiul este o zonă economică importantă și are marele avantaj că are reprezentanți în Guvern, la nivel de vicepremier, coaliție, secretar de stat. Dacă nu vom reuși să aducem Galațiul, cel puțin un nivel de care să nu ne fie rușine, înseamnă că de pomană am fost în această zonă. Trebuie să facem lobby ca județul nostru să primească din fondurile publice câți mai mulți bani pentru acțiunile specifice acestui program anticriză: reabilitare termică blocuri, drumuri județene, alimentări apă. Comitetul are ca sarcină stimularea firmelor din Galați. Firmele care sunt din Galați să aibă un punctaj suplimentar, iar cine cumpără metal de la Galați să beneficieze de un anumit avantaj”, a spus Toader.

Cei doi parlamentari gălățeni au mai spus că vor propune Guvernului să se discute cât mai urgent problema siderurgiei și a metalurgiei gălățene.

Din comitetul anti-criză va face parte primarul municipiului Galați, prefectul, subprefecții, reprezentanți ai Cosiliului Județean și ai Consiliului Local, lideri de sindicat, reprezentanți ai Intreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), parlamentari gălățeni.


(307 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina MISĂILĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Galați: Parlamentarii PDL vor iniția un comitet anti-criză la nivelul județului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74132108688354 seconds.