Marți, 17 Martie 2009 - 05:08 AM Aleg.RO: Senatul aproba reducerea cu o treime a texei de prima inmatriculare

Publicat de: ---

adevarul Plenul Senatului a aprobat, luni, cu 74 voturi pentru, 9 impotriva si 4 abtineri, OUG prin care cuantumul taxei auto de prima inmatriculare se reduce cu o treime, proiectul primind raport de admitere, fara amendamente, din partea Comisiei de buget si a Comisiei de administratie ale Senatului .
Senatorul Mircea Diaconu a sugerat, luni, ca denumirea de "taxa de poluare" este improprie deoarece nu numai masinile second-hand importate, pentru care se percepe aceasta taxa, polueaza."Va spun ca nu exista nicio taxa de poluare, nici cea instituita de Guvernul Taiceanu, nici cea pe care o discutam astazi. Este orice vreti in afara de taxa de poluare, cata vreme in orice calcul elementar de bun simt, o masina care sta in garaj, pasamite polueaza, deci platesti taxa de poluare. Pe de alta parte, este absurd sa crezi ca doar masinile care vin de afara polueaza. Nu! Toate masinile polueaza. Deci nu e de poluare, este ce vreti, o taxa la frontiera, este un fel de alta varianta de vama, chiar daca functioneaza in cadrul UE, este orice vreti pe lume, nu este taxa de poluare!, a declarat Mircea Diaconu. El a mai adaugat ca ar fi de acord "ca o taxa de poluare sa vina peste toate masinile care circula".

Senatul este prima camera sesizata, ordonanta urmand sa fie dezbatuta si de Camera Deputatilor.

Taxa de poluare auto, ce a inlocuit de la 1 iulie 2008 vechea taxa de prima inmatriculare, a suferit anul trecut mai multe modificari, ajungand sa aiba, pentru o scurta perioada, in decembrie, o valoare tripla. Din 19 februarie 2009, actualul Guvern a redus taxa de poluare auto cu o treime.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat recent ca intentioneaza sa scoata taxa de poluare auto care se plateste in prezent la prima inmatriculare a masinilor in Romania si sa introduca in loc o taxa anuala, in functie de gradul de poluare al vehiculului.


(397 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Senatul aproba reducerea cu o treime a texei de prima inmatriculare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60209798812866 seconds.