Joi, 12 Martie 2009 - 05:12 AM Aleg.RO: O noua amanare a votului Pasapoartele biometrice nu trec de Senat

Publicat de: ---

cronicaromana Votul privind actul normativ al Guvernului prin care se introduc pasapoartele electronice a fost amanat, pentru a doua oara, ieri, de plenul Senatului, acesta nereusind sa ia o decizie nici in favoarea, nici contra Ordonantei in materie .
Raportul suplimentar al Comisiei de resort, cea juridica, a fost respins, neintrunind numarul suficient de voturi necesar, in favoare votand doar 62 de senatori, 8 impotriva si 15 abtinandu-se. La fel s-a intamplat si in cazul legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta - 63 de voturi pentru, 11 abtineri si 14 impotriva, dar si a celei de respingerea a actului normativ - 13 voturi pentru, 62 impotriva si 9 abtineri.
Initial, senatorii au adoptat, cu 58 de voturi pentru, 22 impotriva si 9 abtineri, un amendament, respins de Comisia juridica, al senatorului PD-L Iulian Urban, conform caruia, in textul legii ar fi urmat sa se precizeze ca “persoanele care, din motive de constiinta sau religioase, refuza pasapoartele electronice sa poata beneficia de un pasaport simplu temporar”. Presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, a aratat ca acest amendament ar ingreuna situatia cetatenilor care vor solicita pasapoarte simple temporare, acestia fiind nevoiti sa dovedeasca motivele de constiinta sau religioase pe care le invoca.
Totodata, Toni Grebla a afirmat ca, inainte de sedinta plenului, a avut o intrevedere cu un inalt prelat al Bisericii Ortodoxe Romane, care a formulat trei obiectii in privinta Ordonantei. Senatorul PSD a aratat ca reprezentantul BOR a precizat ca nu are nimic impotriva circulatiei pasapoartelor electronice, dar ca doreste sa circule in paralel si pasapoartele simple temporare, cu valabilitate de
1 an, cu acelasi cost ca si pasapoartele utilizate acum si eliberate in cadrul acelorasi termene, toate aceste probleme fiind “rezolvate prin amendamentele aduse in Comisia juridica”. La propunerea senatorului PNL Puiu Hasotti, plenul Senatului a votat ca proiectul legislativ sa fie inclus pe ordinea de zi de luni, saptamana viitoare, pentru ca senatorii sa se pronunte din nou. Altfel, proiectul legislativ va trece prin adoptare tacita, avand ca termen data de luni, 16 martie.
La dezbateri a participat, fara a lua insa cuvantul in plenul Senatului, calugarul Filoteu Balan de la Manastirea Petru Voda, care s-a pronuntat pentru adoptarea amendamentului formulat de senatorul Iulian Urban.(380 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

O noua amanare a votului Pasapoartele biometrice nu trec de Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71340894699097 seconds.