Sâmbătă, 28 Februarie 2009 - 05:49 AM Aleg.RO: De 1 Martie, președintele Traian Băsescu se duce la Bruxelles

Publicat de: ---

AMOS News Președintele României, Traian Băsescu, va participa duminică, 1 martie a.c., la Bruxelles, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern ai UE, dedicată aprofundării dezbaterii politice pe tema depășirii actualei crize economice și financiare.

Liderii europeni vor discuta pe tema propunerilor și a inițiativelor pe care Uniunea Europeană le va promova la Consiliul European de primăvară (Bruxelles, 19-20 martie 2009) și la Summit-ul G20 (Londra, 2 aprilie 2009) destinat reformei sistemului financiar internațional. 

Unul dintre principalele subiecte ale reuniunii îl constituie măsurile suplimentare ce trebuie adoptate, la nivel european, pentru stabilizarea sectorului financiar. În acest context, se va face referire la consolidarea stabilității macro-financiare la nivelul Uniunii Europene și la reglementarea și supravegherea instituțiilor financiare.

Liderii europeni vor examina planurile naționale anti-criză adoptate de Statele Membre și maniera în care acestea se coordonează cu Planul European de Redresare Economică adoptat cu ocazia Consiliului European din 10-11 decembrie 2008.

Un alt subiect important pe agenda reuniunii va fi discutarea măsurilor destinate prevenirii șomajului în contextul crizei economico-financiare și stimulării creării de noi locuri de muncă. Liderii europeni vor urmări definirea unor soluții și căi comune de urmat pentru limitarea costurilor sociale ale actualei crize.

Totodată, președintele Traian Băsescu va participa în dimineața zilei de 1 martie a.c., înainte de reuniunea informală, și la o întâlnire de coordonare a Grupului de la Vișegrad, țărilor baltice, României și Bulgariei. Scopul acestei întâlniri este pregătirea reuniunii informale și realizarea unui schimb de opinii privind măsurile pentru soluționarea crizei economico-financiare adoptate în Statele Membre care nu fac parte din zona Euro, reafirmarea importanței respectării regulilor Pieței Unice și a evitării protecționismului.

De asemenea, va fi discutat stadiul negocierilor referitoare la schimbările climatice, în pregătirea Conferinței Părților la Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (Copenhaga, decembrie 2009).


(704 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

De 1 Martie, președintele Traian Băsescu se duce la Bruxelles | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57801699638367 seconds.